Skip to navigation Skip to main content

Droombanen in Graubünden

10033 - Droombanen in Graubünden

De Zwitserse vakantieregio Graubünden biedt sinds maart dit jaar elf keer een stage bij een droombaan aan. Het betreft een week durende stage bij elf verschillende bedrijven in Graubünden. Nederlandse liefhebbers kunnen online solliciteren om zo kans te maken om een week lang te werken bij hun ultieme droombaan. Elke maand wordt de winnaar van een nieuwe droombaan bekend gemaakt.

De banen

Elke maand is er de mogelijkheid om te solliciteren bij een nieuwe droombaan. Het aanbod van de banen is erg divers, van sportieve tot meer ontspannen stages. Zo maak je kans op een stage als kruidenheks, als rafting gids en als mountainbike crew member. Er zijn inmiddels vier stages vergeven, namelijk de stages als luxeskibouwer, als machinist met uitzicht, als flowtrailarchitect en de stage als alpenfluisteraar. Er zijn nog zeven stages over.

Bekende Nederlanders

De actie heeft inmiddels zelfs bekende Nederlanders enthousiast gemaakt. DJ en mediaondernemer Erik de Zwart is de winnaar van de stage als machinist met uitzicht. Erik is vooral bekend als presentator van Veronica. Wat de meeste mensen niet weten, is dat Erik de Zwart ook een enorme fan is van treinen. Dit is niet onopgemerkt gebleven in Nederland, want ook RTL Boulevard maakte een item over de droombaan van Erik.

Graubünden

Graubünden is het grootste kanton van Zwitserland dat tegen Oostenrijk en Italië aanligt. Het is een dunbevolkt gebied in een prachtige omgeving.  De bergen met daarin de wonderschone bergmeren maken dit gebied tot een prima wandelgebied.

De voorwaarden

De winnaars van de stages winnen niet alleen een stage, maar een geheel verzorgde reis. Zo verblijven zij een week gratis in Graubünden, inclusief verzekering, reis, maaltijden en een speciaal carepakket. Iedereen kan solliciteren naar de stageplekken en de winnaars worden zorgvuldig uitgekozen.

Zomer Auteur Female

Over Simone

De bergen zijn de grote hobby van Simone. Ze gaat er ieder jaar naartoe en houdt van letterlijk álles dat met de bergen te maken heeft.