Familievakantie in Itter (Oostenrijk)

Met de kinderen op vakantie in Itter

Itter is een klein dorpje in de regio Hohe Salve en is daarmee een heerlijke familiebestemming. In en rondom het dorp zijn genoeg activiteiten te ondernemen voor gezinnen met (kleine) kinderen. Vanuit het nabijgelegen Hopfgarten kun je eenvoudig met de lift de bergen in voor een prachtige wandeling of een bezoekje aan bergbeleveniswereld Hohe Salve. Verder heb je vanuit Itter toegang tot het wandelnetwerk van de Kitzbüheler Alpen met 2500 km aan gevarieerde wandelwegen, waarvan er ook genoeg geschikt zijn voor families.

Doe een vrijblijvende aanvraag voor een accommodatie >

Rosenweg Itter

In Itter zelf vind je ook een familievriendelijke wandeling, namelijk die over de Rosenweg. Deze is zo'n 1,6 km lang en je bent een klein uurtje onderweg. Je start in het dorpscentrum van Itter, bij het informatiebureau op de Dorfplatz. Onderweg kom je langs een uitzichtpunt waar je een prachtig uitzicht hebt op Schloss Itter en de omliggende dorpen in de Hohe Salve regio. Vanaf daar gaat de route verder over een smal pad door het bos. Onderweg kun je nog een kijkje nemen in de kruiden- en groentetuin, waterlelievijver en de rITTERspielplatz, waar kinderen heerlijk kunnen spelen.

Familievakantie in Itter
(Foto: © Kitzbüheler Alpen Marketing GmbH, Thomas Trinkl)

rITTERspielplatz

Voor families met kinderen is de rITTERspielplatz een echte aanrader. Deze grote speeltuin is in het thema gebouwd van ridders en kastelen en zorgt gegarandeerd voor een dagje plezier voor de kleine avonturiers. Terwijl de kinderen zich helemaal uitleven in de speeltuin, kunnen de ouders even tot rust komen op één van de heerlijke ligstoelen. Je kunt de speeltuin alleen te voet bereiken via de Rosenweg.

Familie

Kinderopvang Ja Minimale leeftijd (in maanden) 12
Aantal uren geopend - Prijs per dag inclusief lunch (in euro) 35
Prijs per dag zonder lunch (in euro) 30 Openlucht zwembad Nee
Zwemmeer? Nee Gemiddelde temperatuur van het zwemmeer? -
Zomerrodelbaan? Nee Paardrijmogelijkheden? Ja
Midgetgolfbaan? Nee Skatepark? Nee
Avonturenpark? Ja

Zomervakantie tips

Weer Itter

Vandaag Morgen Overmorgen
-4°-1° -4°

Locatie

-->