Vakantie West Noorwegen (Noorwegen)

West Noorwegen
© Sverre Hjørnevik

West-Noorwegen is een indrukwekkende regio en staat met name bekend om de immense en imposante UNESCO fjorden. Met name het verschil in natuur tussen het zuiden en noorden van deze regio is bijzonder. In het zuiden is het landschap vlak en vind je er akkers. Hoe noordelijker je langs de kust gaat, hoe wilder en imposanter de natuur. Toepasselijk is dan ook de naam van de regio ‘Fjord Noorwegen’.

Fjorden zijn grote inhammen in de kust van West-Noorwegen. Fjorden beginnen aan de kust en lopen ver het binnenland in. De zijkanten van de fjorden bestaan uit steile rotswanden. Deze prachtige natuur leent zich goed voor activiteiten als wandelen. West-Noorwegen is ook zeer geschikt voor prachtige boottochten langs de kust. De bekendste stad is Bergen, een uniek en charmant stadje, zeker een aanrader voor een city trip in West-Noorwegen.

Dorpen in West Noorwegen

name

Fjord-Noorwegen ligt in het westen van Noorwegen en barst van de indrukwekkende natuur. Hier vind je beroemde UNESCO fjorden zoals de Nærøyfjord en de Geirangerfjord. De fjorden zijn eenvoudig te bezoeken en stuk voor stuk goed bereikbaar. Laat je...Lees meer over Fjord-Noorwegen

Locatie

Zomervakantie tips