Skip to navigation Skip to main content
Afbeelding - Kiens
© IDM Südtirol-Alto Adige / Hannes Niederkofler
Italië

Vakantie Kiens

  • Knus dorp in het hart van een veelzijdige omgeving
  • Verscheidenheid aan activiteiten voor kinderen
  • Dicht bij het grotere Bruneck
  • Centrale ligging in een schitterend natuurlandschap

Kiens, of in het Italiaans gezegd Chienes, begeeft zich in het hart van het Pustertal. De gemeente bestaat uit meerdere delen: Ehrenburg, St. Sigmund, Hofern en Getzenberg maken allemaal deel uit van deze Italiaanse plaats. Niet ver verwijderd van het dorp ligt het grotere Bruneck, en anders dan in deze plaats overheerst er voornamelijk rust in Kiens.

Kiens strekt zich uit langs de rivier Rienz, bestaat uit een verzameling boerenhuizen en kent enkele bezienswaardigheden. Zo zijn het kasteel en de kerk van Ehrenburg en het kerkje in St. Sigmund zeker een bezoek waard wanneer je op zomervakantie bent in dit knusse dorp.

Familievakantie in Kiens

Ook met kinderen zijn er tal van dingen te doen op deze bestemming. Zo kun je bijvoorbeeld het Marmottenpad volgen, een wandeling die vanuit het dorp start en die ontwikkeld is om met het hele gezin te doen. Tijdens de wandeling kom je langs diverse mooie uitzichten en picknickplekken terwijl je meer te weten komt over de diertjes die in deze omgeving leven. Daarnaast kun je uitstekend warme dagen besteden bij het zwemmeer in Issing, dat slechts twee kilometer van Kiens is verwijderd. Hier kun je ontspannen op het grasveld aan het meer en ook is er een speeltuin en een restaurant. Bovendien bevindt zich hier het avonturenpark en touwenparcours ‘Kronaction’, waar kids kunnen klimmen en spelen op een verscheidenheid aan obstakels.

Wandelen in de omgeving van Kiens

Met een ligging midden in de vallei is Kiens een goed startpunt voor wandelingen door de regio. Het Pustertal draagt niet voor niets de bijnaam ‘groene vallei’, en heeft dit te danken aan het kleurrijke landschap. Er is een grote variëteit aan routes, waarvan sommige op relatief vlakke paden lopen en sommige pittige bergwandelingen op hoogte zijn. De vlinderroute is een goed voorbeeld van een mooie route waarbij je een ronde van zo’n drie uur loopt. Deze start in St. Sigmund en loopt langs boerderijen en door bloemrijke weiden, die tijdens de zomermaanden veel verschillende vlindersoorten aantrekken. Een andere geliefde wandelomgeving is rondom de berg Kronplatz, waar je boven op het zonnige plateau een panoramisch uitzicht hebt op zowel de Alpen als de Dolomieten.

Weer in Kiens

Vandaag

Geregeld zon, maar ook enkele wolken

Geregeld zon, maar ook enkele wolken
15°C / 29°C

Vorstgrens

3577 meter

Regen

1 mm

Morgen

Geregeld zon, maar ook enkele wolken

Geregeld zon, maar ook enkele wolken
14°C / 24°C

Vorstgrens

3539 meter

Regen

1 mm
Toeristeninformatie voor Kiens
Name Tourismusverein Kiens
E-mail info@kiens.com
Telefoon 565245
Algemene Informatie
Aantal inwoners 2601
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 980 km
Hoogte Dorp 835
Aantal toeristenbedden 1448
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten 1
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 12
Bars & cafés 13
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken
Casino
Theater
Ballonvaart