Skip to navigation Skip to main content
Afbeelding - lm3bha6qiwdoptrtm6fb
© Spalder Media Group
Italië

Vakantie Pinzolo

  • Levendig Italiaans bergdorp met veel activiteiten
  • Gelegen in een zonnig dal
  • Populair bij (Italiaanse) families
  • Aan de voet van de Brenta Dolomieten

Pinzolo ligt in Val Rendena, een breed en zonnig dal, in de provincie Trentino. Het typisch Italiaanse toeristendorpje is middelgroot en ligt tussen de Brenta Dolomieten en het Presanella gebergte op een hoogte van 780 meter.

In Pinzolo vind je veel hotels, pensions en appartementen die allemaal gebouwd zijn in de typische Italiaanse chaletbouw van maximaal enkele verdiepingen hoog. Het dorp heeft voldoende keuze aan winkels, restaurants en bars, maar helaas zijn het plaatselijke pleintje en de smalle straatjes in het centrum niet autovrij. Toch betekent dit niet dat het dorp geen sfeer heeft. Pinzolo is een ideale bestemming voor een zomervakantie in de Italiaanse bergen.

Accommodaties bij reispartners in Pinzolo

Kleine broertje van Madonna di Campiglio

Pinzolo wordt vaak gezien als het kleine broertje van het 13 kilometer verder gelegen mondaine Madonna di Campiglio. Samen delen de plaatsen zo’n 450 kilometer aan wandelpaden, veel via ferrata’s in verschillende moeilijkheidsgraden en diverse klimmogelijkheden. In het dal van Val Rendena ligt een prachtig fietspad, zonder al te veel hoogteverschil. Dit 30 kilometer lange pad loopt tussen Ponte Pià en Madonna di Campiglio. Wil je van Pinzolo naar Madonna fietsen, dan dien je wel over conditie te beschikken, want hier gaat het fietspad omhoog. Vanuit het dorp vertrekt een gondel de bergen in. Bij het bergstation van gondellift ligt een leuke speeltuin voor kinderen. Je kunt verder naar de top, Doss del Sabion, via een stoeltjeslift. Een tweede gondellift ligt een aantal kilometers buiten het dorp.

Ontdek de Brenta Dolomieten vanuit Pinzolo

Het letterlijke en figuurlijk hoogtepunt van Pinzolo zijn zonder twijfel de indrukwekkende Brenta Dolomieten. Vooral vanaf de bergtop Doss del Sabion is het zicht op de ruige grijze rotsige punten onvergetelijk. Vanaf hier zijn prachtige wandelingen te maken. Maar ook bij het middenstation start een mooie panoramische wandelronde ‘Dos del Sabion’ van 11,6 km waarbij je bijna 700 hoogtemeters klimt en daalt. Een andere aanrader voor actieve bergwandelaars is de wandeling naar Rifugio XII Apostoli dat op 2487 meter hoogte ligt. Een mooie wandeling voor families met kinderen van slechts 45 minuten begint in het Val Nambrone en leidt naar de turquoise waterval van Amola. Bij deze relaxte wandeling van ruim een kilometer loop je vooral door de bossen zonder hoogteverschil.

Weer in Pinzolo

Vandaag

Stralend zonnig weer

Stralend zonnig weer
14 / 27

Vorstgrens

4237 meter

Regen

1 mm

Morgen

Buien met regen, maar soms ook zon

Buien met regen, maar soms ook zon
14 / 25

Vorstgrens

3976 meter

Regen

2 mm
Toeristeninformatie voor Pinzolo
Name M. di Campiglio-Pinzolo-Val Rendena Azienda per il Turismo s.p.a.
E-mail info@campigliodolomiti.it
Telefoon 501007
Algemene informatie
Aantal inwoners 2990
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 1116 km
Hoogte dorp 780
Aantal toeristenbedden 2013
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden 1
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten 3
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 20
Bars & cafés 15
Bioscoop 1
Concertzaal
Discotheken
Casino
Theater
Ballonvaart