Skip to navigation Skip to main content
Fietsen
Italië

Fietsen in Italië

Italië is beroemd om haar Giro d’Italia. Tijdens je fietsvakantie kan je etappes van deze wielertocht fietsen. Of je nou een ontspannen fietstocht, een uitdagende wielerronde of een spannende mountainbiketocht wil maken tijdens je fietsvakantie, Italië biedt voor ieder wat wils. Elke fietser komt in Italië aan z’n trekken. Duizenden kilometers aan routes door de bergen, langs meren en over groene alpenweiden.

Wil je ook wat actie zien tijdens je fietsvakantie? Italië heeft een aantal wedstrijden en evenementen rondom fietsen, zoals het Bikefestival in Riva del Garda. Op deze pagina vind je een aantal dorpen in Italië waar jij als fietsliefhebber je hart kan ophalen.

Met een groep: fietsvakantie Italië

Boek met vrienden, familie of je gezin een actieve fietsvakantie. Italië biedt verschillende mogelijkheden om een reis te boeken waarbij jullie samen met een gids verschillende fietsroutes afleggen. Fiets bijvoorbeeld met z’n allen van dorp tot dorp. Hierdoor kan je een flinke afstand afleggen en ultiem genieten van de Italiaanse natuur tijdens je fietsvakantie. Italië is meer dan alleen prachtige fietsroutes, dus vergeet vooral niet om tussen door een glaasje wijn te proeven of een heerlijk bord pasta te eten om weer op krachten te komen.

Goeie voorbereiding van je fietsvakantie

Voordat je op vertrekt moet je goed nadenken over wat je nodig hebt tijdens je fietsvakantie. Italië biedt opties om fietsen te huren, maar wellicht neem je liever je eigen fiets mee? Zorg voor kleding waar jij ontspannen in kan fietsen tijdens je fietsvakantie. Italië kent geen helmplicht, maar het is wel érg verstandig om er eentje mee te nemen (en op te zetten!) als je de bergen in gaat of gaat mountainbiken. Het is ook handig om een klein bandenplaksetje mee te nemen op je fietsvakantie. Italië. Een fietsvakantie is perfect voor diegene die Italië echt willen ontdekken.

Fietsvakantie Italië: de voordelen

Je bent niet afhankelijk van parkeren, benzine en tijden van het openbaar vervoer tijdens je fietsvakantie. Italië heeft prachtige plekken waar je niet met de trein of auto kan komen, maar wel met de fiets. Verder ben je de hele tijd in de openlucht en lekker aan het bewegen, dit maakt het ook nog eens een gezonde-fietsvakantie. Italië heeft ontelbaar prachtige dorpjes en steden die je tijdens je fietstocht kunt ontdekken en bezoeken. Neem pauze en loop lekker rond, drink een espresso op een terrasje en stippel je route uit naar het volgende dorp.