Skip to navigation Skip to main content
Afbeelding - vcz3jgypugvv7lh1rqkl
© Cordon Tourisme
Frankrijk

Vakantie Cordon

  • Zowel traditie als moderniteit is er te vinden in dit knusse bergdorp
  • Uitzicht op de Mont Blanc
  • Gastvrije sfeer
  • Meer dan 80 km aan gemarkeerde wandelpaden

Cordon ligt op een hoogte van 871 meter in het Franse Haute Savoie, en draagt ook wel de naam ‘balkon van de Mont Blanc’. Dat heeft het dorpje te danken aan de unieke ligging met uitzicht op het imposante bergmassief. Het plaatsje bestaat uit een samenhang van moderniteit en authenticiteit.

Oude boerderijen en traditionele chalets vormen de kern van Cordon, maar ook nieuwe en luxe accommodaties zijn er te vinden. Ondanks dat het een populaire bestemming is voor een zomervakantie in de bergen, is het de charme van een authentiek bergdorp nog niet verloren. Cordon is een knus vakantiedorp met lokale winkeltjes, gezellige restaurants en traditionele festiviteiten.

Accommodaties bij reispartners in Cordon

Baroque Trail

Het Franse plaatsje begeeft zich in een natuurrijk gebied, maar er zijn ook enkele culturele hoogtepunten in het dorp. In het centrum van Cordon staat een prachtige kerk, een bouwwerk uit de 18e eeuw, dat open is voor bezoek. Ben je een echte cultuurliefhebber, dan kun je de ‘Baroque Trail’ volgen, een route die langs de kenmerkende kerkjes van de omgeving loopt. Om de traditie van het bergdorp te kunnen proeven is het aan te raden langs de lokale winkeltjes te gaan, daar worden er onder andere regionale producten verkocht. En voor een gezellige en muzikale avond, word je door de bevolking met open armen ontvangen in de plaatselijke bar ‘Chez Kevin’.

Wandelen in de omgeving van Cordon

Cordon bevindt zich in het hart van de Mont Blanc-regio en naast uitzicht op de indrukwekkende top, biedt dit ook mogelijkheden voor vele activiteiten in de natuur. Zo zijn er mooie wandelingen te maken in de omgeving met ruim 80 kilometer aan gemarkeerde wandelpaden. De wandelingen lopen door ongerepte natuur, maar er zijn ook routes te volgen waarbij je langs historische bezienswaardigheden wandelt zoals oude bruggen en boerderijen. Een leuke tocht om te maken is de ‘Boucle de l’Avenaz’, een route die geschikt is voor het hele gezin. Tijdens deze wandeling loop je over kleurrijke alpenweiden, door bossen en langs chalets, en de tocht eindigt bij een picknickplaats. Daar kun je genieten van de nodige ontspanning met een waanzinnig uitzicht op de hoge bergtop.

Weer in Cordon

Vandaag

Mix van regen, natte sneeuw en sneeuw

Mix van regen, natte sneeuw en sneeuw
0 / 5

Vorstgrens

1098 meter

Regen

8 mm

Morgen

Buien met sneeuw, maar soms ook zon

Buien met sneeuw, maar soms ook zon
-1 / 5

Vorstgrens

993 meter

Sneeuw

7 cm
Toeristeninformatie voor Cordon
Name Cordon Tourisme
E-mail info@cordon.fr
Telefoon 580157
Algemene informatie
Aantal inwoners 1006
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 1004 km
Hoogte dorp 871
Aantal toeristenbedden 248
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten 1
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 9
Bars & cafés 1
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken
Casino
Theater
Ballonvaart