Familievakantie in Schönau am Königssee (Duitsland)

Familievakantie in Schönau am Königssee

Schönau am Königssee is een fijne bestemming voor gezinnen. Door de gevarieerde natuur in Berchtesgaden met de welbekende Königssee vinden families talrijke activiteiten tijdens hun vakantie. Zo is de omgeving in het zuiden van Duitsland geschikt voor diverse watersporten, leuke wandelroutes, mountainbikemogelijkheden en meer.

Zwembad Schornbad in Schönau am Königssee

Het Zwembad Schornbad ligt in het centrum van Schönau am Köningssee. Dit zwembad is leuk voor degenen die baantjes willen trekken en voor kinderen die willen ravotten. Je vindt hier een duiktoren en twee leuke glijbanen. Afkoelen en zwemmen doe je in het peuterbad, het ondiepe zwembad en het diepere 25-meterbad. Naast de zwemfaciliteiten kun je terecht bij de kiosk aan het terras, een beachvolleybalveld, een tafeltennistafel en schommels.

Watersport met het gezin in Schönau am Königssee

Schönau am Königssee ligt aan de Königssee, dat zich uitstekend leent voor diverse watersporten. Daarnaast zijn er in de omgeving nog meer bergmeren, beekjes en riviertjes te vinden. In Nationaal Park Berchtesgaden vind je opties om te zwemmen, vissen, raften en kanoën. De Königssee is de grootste trekpleister in het gebied en dat is niet voor niets. Het is het diepste meer in Duitsland en op het meer kun je een tochtje maken met een boot.

Waterpret in Berchtesgadener Land
(Foto: © Berchtesgadener Land Tourismus)

Leuke familieattracties in Schönau am Königssee

Ben je niet zo’n waterrat? Gelukkig zijn er nog veel meer leuke dingen te doen in het Duitse Schönau am Königssee. Zo kun je naar de zoutmijnen in het gebied en een ondergrondse boottocht maken. Er zijn tevens leuke wandelroutes en mountainbiketochten voor jong en oud te vinden in Berchtesgaden. Op zoek naar wat meer actie? Ga dan klimmen in het rotsachtige gebied rondom Schönau am Königssee.

  • Maak een boottochtje op de Königssee
  • Ontdek de Berchtesgaden zoutmijnen
  • Meerdere wandel- en fietsopties voor het hele gezin

Familie

Kinderopvang Nee Minimale leeftijd (in maanden) -
Aantal uren geopend - Prijs per dag inclusief lunch (in euro) -
Prijs per dag zonder lunch (in euro) - Openlucht zwembad Nee
Zwemmeer? Ja Gemiddelde temperatuur van het zwemmeer? 18
Zomerrodelbaan? Ja Paardrijmogelijkheden? Nee
Midgetgolfbaan? Ja Skatepark? Ja
Avonturenpark? Nee

Zomervakantie tips

Weer Schönau am Königssee

Vandaag Morgen Overmorgen
-3°-1° -3°

Locatie

-->