De bijzondere bergwerelden van het Stubaital

De bijzondere bergwerelden van het Stubaital

1 april 2017

door Yvonne in Bestemmingen

Het Stubaital is een dal van ongeveer 35 kilometer lang. Het dal begint op slechts enkele kilometers van Innsbruck af, waardoor het met het openbaar vervoer makkelijk te bereiken is. In het Stubaital vind je 4 bergwerelden: Serles, Schlick 2000, Elfer en de beroemde Stubaier Gletscher. Je kunt hier verblijven in de dorpen Neustift, Fulpmes, Telfes en Mieders. Dit prachtige dal biedt niet alleen een aantal spectaculaire toppen, maar ook een riant aanbod aan leuke activiteiten.

Serles

Aan het begin van het dal, bij het dorp Mieders, vind je de Serlesbahn, die je toegang geeft tot de Serles, van maar liefst 2717 hoogtemeters. De gondel gaat tot 1600 meter. In de zomer zijn de bergbahnen geopend van 09.00 uur tot 16.30 uur (hoogseizoen tot 17.00 uur). Vanaf de top heb je toegang tot een aantal wandelroutes en mountainbikepaden. In de zomer kun je hier ook terecht bij de rodelbaan. Deze rodelbaan is maar liefst 2,8 kilometer lang en je bereikt snelheden van tot wel 42 km per uur. De rodelbaan is dagelijks geopend van 09.00 tot 16.30 uur en in het hoogseizoen tot 17.00 uur.

Zomerkaart van Serles bergbahnen (Foto: © Stubaital)

Schlick 2000

De bergbahnen van Schlick 2000 zijn toegankelijk vanaf het dorp Fulpmes. In de zomer heb je toegang tot de gondellift, die je naar het bergstation Kreuzjoch op 2136 meter brengt. Deze gondel bestaat uit 2 delen. In de zomer is de gondel geopend van 09.00 uur tot 16.15 uur. (In het hoogseizoen tot 17.00 uur). Ook op deze berg kun je heerlijk wandelen. In de zomer kunnen klimmers hier hun hart ophalen. Zowel voor kinderen als volwassenen zijn er meerdere klimmogelijkheden, waaronder een via ferrata.

Zomerkaart van Schlick 2000 bergbahnen (Foto: © Stubaital)

Elfer

Weer een stukje ver in het dal, bij het dorp Neustift, vind je de Elfer bergbahnen. Hier vind je een prachtige bergwereld op de 2505 meter hoge Elferspitze. Vanaf de top kun je genieten van een bijzonder panoramisch uitzicht. Vlakbij de Elferlift vind je een bijzondere bezienswaardigheid: een zonnewijzer. Deze zonnewijzer heeft een diameter van maar liefst 8 meter en is gemaakt van larixhout. Rondom de zonnewijzer vind je drie wandelroutes of ‘Geh-Zeiten-wegen’, met het thema natuur, rust en ontspanning.

Zomerkaart van de Elfer bergbahnen (Foto: © Stubaital)

Stubaier Gletscher

Aan het eind van het prachtige dal ligt de beroemde Stubaier Gletscher. In de winter is de gletsjer bekend om het skigebied met 110 pistekilomters, tussen een hoogte van 1750 en 3200 meter. Ook vind je hier het hoogste bergrestaurant van Oostenrijk, de Jochdohle. In de zomer biedt de gletsjer een bijzondere bestemming voor het hele gezin. Er zijn hier veel activiteiten voor kinderen, waaronder een speeltuin, zip-line, draaimolen en klimmogelijkheden.

Zomerkaart van de Stubaier Gletscher (Foto: © Stubaital)

Zomervakantie tips