Skip to navigation Skip to main content
53405 - 6 mooie wandelingen voor families in Zell-Gerlos
© Zillertal Arena

Met zeker 400 kilometer aan gemarkeerde wandelpaden in Zell-Gerlos is er aan mogelijkheden geen gebrek. De regio kent blauwe, rode en zwarte paden die ieder op hun beurt bijzonder zijn om te doen. Ook als je met het hele gezin op pad gaat kun je hier heerlijk wandelen. Van routes op vlakke wegen door de schitterende natuur tot gethematiseerde wandelingen waar kinderen een heel avontuur beleven, het aanbod in de Zillertal Arena is enorm. Ben je op zoek naar leuke wandeltochten die je ook met kinderen kunt maken tijdens je zomervakantie? Bekijk dan eens deze 6 mooie wandelingen voor families in Zell-Gerlos!

Wandelen in Zell-Gerlos

De dorpjes Zell am Ziller en Gerlos bevinden zich in de afwisselende vakantieregio Zillertal Arena, in het Tiroolse Zillertal in Oostenrijk, waar je naast fijn wandelen ook tal van andere activiteiten kunt beleven. De omgeving telt bovendien maar liefst vijf zijdalen die ieder een prachtige omgeving bieden om doorheen te wandelen en waardoor het dankzij de variatie nooit saai wordt. Ook aan de kleinste bergliefhebbers is gedacht met een verscheidenheid aan themawegen en routes die geschikt zijn voor het hele gezin. Ga je wandelen met kinderen, dan zijn deze mooie wandelingen voor families in Zell-Gerlos absoluut aan te raden!

Alles over een zomervakantie in Zell-Gerlos
53405 - wandelen familie zell gerlos
Met de hele familie kun je tal van mooie wandelingen maken in Zell-Gerlos (© Zillertal Arena)
Met de hele familie kun je tal van mooie wandelingen maken in Zell-Gerlos (© Zillertal Arena)

#1. Erlebnisreichweg

Het avontuurlijke wandelpad 'Erlebnisreichweg' is er één voor de hele familie. Tijdens deze wandeling langs de beek in Gerlos wandel je langs maar liefst 40 stations waar kids kunnen spelen of meer ontdekken over de omgeving. Zo loop je bijvoorbeeld langs een insectenhotel, kom je diverse sculpturen tegen en wandel je langs een groot waterrad. Ook leuk: tijdens deze wandeling kun je een uitstapje maken naar het Abenteuerland Gerlos waar kinderen zich compleet kunnen uitleven op de vele speeltoestellen of het klimpark met ziplines in kunnen.

Erlebnisreichweg

Duur 1,5 uur
Hoogtemeters 10 meter klimmen, 20 meter dalen
Afstand 3,5 km
Startpunt Gerlos, tegenover restaurant Jägerstüberl
Niveau Makkelijk
Conditie
Techniek
Uitzichten
53405 - wandelroute spelen zell gerlos
Tip: combineer de wandeling met een bezoek aan het Abenteuerland Gerlos (© Zillertal Arena)
Tip: combineer de wandeling met een bezoek aan het Abenteuerland Gerlos (© Zillertal Arena)

#2. Schmankerlweg

Een andere leuke gethematiseerde wandeling voor families in Zell-Gerlos is de Schmankerlweg. De route neemt je mee door geurige bossen, prachtig gekleurde landschappen en langs indrukwekkende uitzichten op de omliggende bergen richting de Schmankerlhütte Kreuzwiesenalm. Tijdens de tocht van iets meer dan een uur staat de lokale gastronomie centraal en kom je alles te weten over de culinaire delicatessen en lekkernijen van de regio. En dat is niet het enige! Ook krijg je de gelegenheid om deze lekkere gerechten te proeven onderweg en krijg je een receptenboek mee zodat je de lekkerste dingen na je vakantie thuis kunt maken.

Schmankerlweg

Duur 1,5 uur
Hoogtemeters 210 meter klimmen, 210 meter dalen
Afstand 3 km
Startpunt Bergstation Rosenalmbahn
Niveau Makkelijk
Conditie
Techniek
Uitzichten
53405 -
Op de Schmankerlweg loop je langs informatieve borden en uiteindelijk kun je heerlijk smikkelen.

#3. Almpromenade Gerlosstein

Heerlijk wandelen met het hele gezin in Zell-Gerlos kan bijna niet beter dan op de Almpromenade Gerlosstein. In ongeveer een half uur tijd wandel je langs een scala aan interactieve elementen die meer over de cultuur en geschiedenis van de Zillertal Arena vertellen. Bijvoorbeeld waarom muziek zo'n belangrijke rol speelt in het Tiroolse leven. Aan het eind van het pad staat een waanzinnig uitzicht op je te wachten op het Zillertal en heb je genoeg foto's genomen van het bergpanorama, dan wandel je dezelfde weg weer terug.

Bekijk meer gethematiseerde wandelingen in Zell-Gerlos >

Almpromenade Gerlosstein

Duur 1 uur
Hoogtemeters 22 meter klimmen, 60 meter dalen
Afstand 1,2 km
Startpunt Bergstation Gerlossteinbahn
Niveau Makkelijk
Conditie
Techniek
Uitzichten
53405 - uitzicht wandelen
Er ligt aan het einde van de route een geweldig uitkijkpunt te wachten (© Zillertal Arena)
Er ligt aan het einde van de route een geweldig uitkijkpunt te wachten (© Zillertal Arena)

#4. Rondweg Karspitz

Op zoek naar meer uitdaging als je gaat wandelen met de familie in Zell-Gerlos? Volg dan de rondweg Karspitz eens. Deze tocht is een stuk uitdagender dan de themapaden maar desondanks geschikt voor kinderen die al wat bergwandelingen gewend zijn. Je bent namelijk ruim vier uur onderweg om de hele rondweg te maken, waarbij je continu door een afwisselend natuurlandschap loopt. Van dennenbossen tot kabbelende waterstroompjes en naar uitzichtpunten waar je getrakteerd wordt op een weergaloos uitzicht: deze tocht bevat het allemaal. Maak de route wel alleen met kinderen die een goede conditie hebben.

Meer mooie wandelingen in Zell am Ziller >

Rondweg Karspitz

Duur 4,5 uur
Hoogtemeters 620 meter klimmen, 620 meter dalen
Afstand 12 km
Startpunt Bergstation Rosenalmbahn Zell
Niveau Gemiddeld
Conditie
Techniek
Uitzichten

#5. Almrunde Rosenalm

Deze route is perfect als je gaat wandelen met kleine kinderen in Zell-Gerlos. De Almrunde Rosenalm is een korte route die tussen de Fichtensee en het Fichtenschloss loopt. Na afloop kun je dus heerlijk zwemmen in of zonnen aan het heldere water van het bergmeer Fichtensee, of je kunt een bezoekje brengen aan het enorme speelkasteel Fichtenschloss. Ideaal voor een leuk gezinsuitstapje! Bovendien is het pad ook uitstekend begaanbaar met een kinderwagen.

Almrunde Rosenalm

Duur 1 uur
Hoogtemeters 64 meter klimmen, 64 meter dalen
Afstand 2,5 km
Startpunt Bergstation Rosenalmbahn Zell
Niveau Makkelijk
Conditie
Techniek
Uitzichten
53405 - wandeling fichtenschloss
Na de familiewandeling is er geen betere afsluiting dan een bezoek aan het Fichtenschloss (© Zillertal Arena)
Na de familiewandeling is er geen betere afsluiting dan een bezoek aan het Fichtenschloss (© Zillertal Arena)

#6. Stauseerunde Durlassboden

Ook deze tocht is ontzettend leuk om te doen voor gezinnen met (oudere) kinderen. De Stauseerunde Durlassboden leidt je naar het prachtige stuwmeer waar je halverwege tocht kunt genieten van het verfrissende water, kunt zonnebaden op de ligweide of een rondje kunt maken met de waterfiets. Het wandelpad richting stuwmeer Durlassboden voert over kleurige alpenweiden en door het bos richting de Schüttholfalm, waar je de optie hebt het pad richting Alpengasthof Finkau te nemen. Neem een rustmoment onder het genot van een Oostenrijkse specialiteit, terwijl de kids spelen in de bijgelegen speeltuin of dieren aaien in de kinderboerderij.

Alle wandelingen in Gerlos >

Stauseerunde Durlassboden

Duur 3 uur
Hoogtemeters 180 meter klimmen, 180 meter dalen
Afstand 11 km
Startpunt Seestüberl Gerlos
Niveau Makkelijk
Conditie
Techniek
Uitzichten
53405 -  (1)
Het Durlassboden stuwmeer met een uitzicht richting de gletsjer.

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Zell-Gerlos.

Zomer Marlous

Over Marlous

Hoewel Marlous al flink bereisd is, blijven vooral de bergen haar betoveren. Continu verschillende uitzichten, het natuurgeweld, de kristalheldere meren en watervallen, ze krijgt er geen genoeg van. Met name de Noorse fjorden hebben haar gegrepen, maar eigenlijk vindt ze alle bergbestemmingen prachtig en gaat ze er graag heen om te wandelen.