Skip to navigation Skip to main content

5 fijne accommodaties in Winterberg

51076 - 5 fijne accommodaties in Winterberg
© Dejongintra.nl

Eén van de bekendste bestemmingen voor een bergvakantie dicht bij Nederland is Winterberg . Het ligt op slechts 3,5 uur rijden van Utrecht en toch vind je hier echte bergen. Winterberg ligt in het Sauerland waardoor je kunt genieten van een prachtige omgeving. De bergen zijn niet zo hoog als in de Alpen en dat maakt deze bestemming juist zo geschikt voor families. Daarnaast is Winterberg ook ideaal voor een minivakantie in de bergen. Veel mensen reizen naar Winterberg om even een paar dagen van de bergen te genieten zonder daarvoor een hele dag in de auto te moeten zitten. In dit blog zetten we daarom vijf heerlijke accommodaties in Winterberg voor je op een rijtje.

#1. Vakantiepark Winterberg

In het centrum ligt Vakantiepark Winterberg. Het is een heerlijke viersterren accommodatie in Winterberg. Je vindt hier modern ingerichte vakantiewoningen, geschikt voor 2, 4 of 6 personen. De ruime appartementen zijn verdeeld over drie gebouwen. Vakantiepark Winterberg ligt op slechts 3 minuten van Bikepark Winterberg, het populaire mountainbikepark. In dit park kunnen zowel beginners als ervaren mountainbikers zich helemaal uitleven. Daarnaast kun je in de omgeving ook prachtige wandelingen maken.

Boek hier je vakantie naar Vakantiepark Winterberg >

#2. Dorint Hotel en Sportresort Winterberg

De tweede accommodatie in Winterberg is het Dorint Hotel en Sportresort Winterberg. Dit hotel ligt in Neuastenberg, net buiten het centrum van Winterberg. Het is een appartementencomplex met daarnaast nog een aantal bungalows. Het hoofdgebouw heeft een restaurant met internationale keuken en één met lokale specialiteiten. Daarnaast is er een wellnesscenter met zwembad, kinderbad, Finse sauna, Turks stoombad en nog veel meer. In de omgeving liggen talloze wandel- en fietsmogelijkheden.

Boek hier je vakantie naar Dorint Hotel en Sportresort Winterberg >

51076 - hoofdgebouw dorint hotel en sportresort winterberg
Dorint Hotel en Sportresort Winterberg (Foto: © Dejongintra.nl)

#3. Hotel Nuhnetal in Winterberg

Hotel Nuhnetal is een luxe accommodatie middenin Winterberg. Dit hotel ligt letterlijk in het centrum van Winterberg, op zo'n 800 meter van het station. De wandel- en fietsroutes beginnen voor de deur en voor de nodige waterpret kun je een duik nemen in het overdekte zwembad van het hotel. Daarnaast beschikt het hotel ook over een wellness met ligstoelen om tot rust te komen, een sauna en een infraroodcabine. In de directe omgeving van het hotel vind je allerlei gezellige terrassen en fijne restaurants.

Boek hier je vakantie naar Hotel Nuhnetal >

#4. Hapimag Resort Winterberg

Net buiten het centrum vind je ook nog prachtige accommodaties in Winterberg. Zo ligt het Hapimag Resort op zo'n 800 meter van het centrum. Je hebt hier toegang tot moderne appartementen voor maximaal 4 personen. Op het resort vind je ook een wellnesscenter met onder andere een zwembad, verschillende sauna's, een infraroodcabine, relaxruimtes en hottubs. De wandelroutes starten voor de deur en de bekende wandelroute Rothaarsteig loopt direct langs het resort.

Boek hier je vakantie naar het Hapimag Resort >

51076 - hapimag resort
Hapimag Resort (Foto: © Dejonintra.nl)

#5. Haus Andrea

Aan de rand van het dorp ligt Haus Andrea, een gemoedelijke accommodatie in Winterberg. Dit hotel staat bekend om de goede service. Het is rustig gelegen op zo'n 500 meter van het centrum. Ook hier geldt dat je in de directe omgeving kunt starten met een prachtige wandeling of fietstocht. Ontspannen doe je bij het hotel. Je hebt namelijk toegang tot een overdekt zwembad en een Finse sauna. Tegen betaling kun je ook nog genieten van verschillende massages.

Boek hier je vakantie naar Haus Andrea >

Zomer Jahna

Over Jahna

Zodra Jahna de eerste toppen ziet verschijnen, wordt ze enthousiast. Hoewel ze een echte skiër in hart en nieren is, kan Jahna ook ontzettend genieten van de bergen in de zomer. Pittige wandeltochten, mountainbiken of een ritje in een zomerrodelbaan: je kunt Jahna ervoor bellen.