Skip to navigation Skip to main content

5 fijne chalets in het Salzburgerland

51006 - 5 fijne chalets in het Salzburgerland
© Interhome.nl

Een heerlijke accommodatie om je vakantie in door te brengen is een chalet. In het Salzburgerland staan vele mooie chalets met voor ieder wat wils. Hou je van de typische Oostenrijkse bouwstijl of ga je liever voor wat moderner? Wil je graag een eigen sauna tijdens je verblijf? Kies je voor een chalet midden in de natuur of heeft een chalet midden in het dorp jou voorkeur? Er zijn meer dan genoeg fijne chalets in het Salzburgerland! Hieronder hebben we er vijf voor je op een rijtje gezet.

#1. Kaufhaus Warther in Piesendorf, Salzburgerland

We beginnen met Kaufhaus Warther. Dit is een groot chalet middenin het Salzburgerland. Het ligt net buiten Kaprun in het dorp Piesendorf en is geschikt voor 10 personen. Kaufhaus Warther is gezellig ingericht en beschikt over 7 slaapkamers. In de omgeving zijn veel verschillende activiteiten te doen. Uiteraard kun je hier heerlijk wandelen en fietsen, maar er zijn ook andere dingen te doen. Zo kun je bijvoorbeeld naar de Sigmund Thun Klamm in Kaprun of een dagje shoppen in Zell am See.

Boek hier je vakantie in Kaufhaus Warther >

#2. Vakantiehuis Steiner in Zell am See, Salzburgerland

Vakantiehuis Steiner is een modern chalet in het populaire Zell am See. Dit huis ligt middenin het dorp, zodat het centrum eenvoudig te bereiken is. Je hebt hier een eigen terras en een barbecue tot je beschikking, dus op de warme zomeravonden zit je hier goed. Verder heb je direct toegang tot de bergwereld rondom dit chalet. In het Salzburgerland kun je bijvoorbeeld prachtige wandelingen maken of een mooie fietstocht. Op warme dagen kun je naar de Zeller See voor de nodige afkoeling. Daarnaast ligt de Tauern Spa op slechts 15 minuten rijden, waar je heerlijk kunt relaxen.

Boek hier je vakantie in Vakantiehuis Steiner >

51006 - vakantiehuis steiner
Vakantiehuis Steiner (Foto: © Interhome.nl)
Vakantiehuis Steiner (Foto: © Interhome.nl)

#3. Chalet Charlotte in Bruck, Salzburgerland

Ga je met een groep vrienden of met de familie op vakantie, dan kun je terecht in Chalet Charlotte in Bruck. Dit chalet in het Salzburgerland heeft 7 slaapkamers en is geschikt voor 12 personen. Op regenachtige dagen vermaak je je prima in de spelletjeskamer en de infrarood sauna is goed voor de vermoeide spieren. Chalet Charlotte wordt omgeven door talloze imposante bergen voor een fijne wandeling of fietstocht. Voor de nodige afkoeling kun je een duik nemen in de Zeller See of een bezoekje brengen aan de Kitzsteinhorn.

Boek hier je vakantie in Chalet Charlotte >

#4. Chalet Im Wald in Pfarrwerfen, Salzburgerland

Een ander mooi chalet in het Salzburgerland vind je in Werfenweng: Chalet Im Wald. Het is een traditioneel houten chalet, volledig volgens de Oostenrijkse bouwstijl gebouwd en is geschikt voor 4 personen. Met een rustieke inrichting in het hele chalet is het goed vertoeven hier. Chalet Im Wald ligt net buiten het dorp, waardoor de omgeving heerlijk rustig en vooral groen is. In de bergwereld rondom het chalet is genoeg te doen. Eisriesenwelt in Werfen, de grootste ijsgrot ter wereld, ligt op een klein kwartiertje rijden en de wandelroutes beginnen letterlijk in de achtertuin.

Boek hier je vakantie in Chalet Im Wald >

51006 - chalet im wald
Chalet Im Wald (Foto: © Interhome.nl)
Chalet Im Wald (Foto: © Interhome.nl)

#5. Vakantiehuis Weissenbach in Strobl, Salzburgerland

Ben je op zoek naar een echt typisch Oostenrijks huis om met het gezin in te verblijven? Dan is vakantiehuis Weissenbach in Strobl wat voor jullie. Er is ruimte voor 6 personen en vanuit elke kamer heb je een prachtig uitzicht op de omgeving. De bouw en de authentieke inrichting kenmerken dit chalet. Het Salzburgerland en Opper-Oostenrijk zorgen voor een prachtige bergwereld eromheen, waar meer dan genoeg te doen is. De Wolfgangsee zorgt gegarandeerd voor waterpret en natuurlijk kun je ook hier tal van fijne wandelingen en fietstochten maken.

Boek hier je vakantie in Vakantiehuis Weissenbach >

Waar verblijf jij het liefst tijdens je vakantie? Laat het in een reactie achter!

Zomer Jahna

Over Jahna

Zodra Jahna de eerste toppen ziet verschijnen, wordt ze enthousiast. Hoewel ze een echte skiër in hart en nieren is, kan Jahna ook ontzettend genieten van de bergen in de zomer. Pittige wandeltochten, mountainbiken of een ritje in een zomerrodelbaan: je kunt Jahna ervoor bellen.