Skip to navigation Skip to main content

Snelcursus mountainbiken in SnowWorld Landgraaf

10027 - Snelcursus mountainbiken in SnowWorld Landgraaf

De internationale Urban Bike Roadshow Graubünden doet op 22 en 23 mei 2010 SnowWorld Landgraaf aan. Bezoekers kunnen er gratis een snelcursus mountainbiken krijgen. Speciaal voor kinderen is er een funfietsparcours met hindernissen. Graubünden is behalve een geliefde wintersportbestemming ook een paradijs voor mountainbikers. Het bergkanton beschikt over een net van mountainbiketrails voor elk niveau.

Graubünden is behalve een geliefde wintersportbestemming ook een paradijs voor mountainbikers. Het bergkanton beschikt over een uitgebreid net van mountainbiketrails voor elk niveau. Prima bewegwijzerde MTB-routes doorkruisen Graubünden, variërend van de nationale, meerdaagse mountainbikeroute Alpine Bike tot regionale en lokale routes.

Gratis rijtechniekles

Professionele instructeurs geven tijdens het mountainbike-evenement op het terrein van SnowWorld Landgraaf gratis introductiecursussen voor beginners en leren gevorderden een betere rijtechniek aan. Alle aspecten komen aan de orde, zoals het nemen van hoge treden en haarspeldbochten en kunstjes als bunny hop.  Zo word je goed voorbereid op het echte werk in de bergen. Aanmelding vooraf voor de lessen is niet nodig. De kleintjes kunnen zich intussen uitleven op het speciale kinderfietsparcours met hindernissen.

MTB-informatie

Het toerismebureau van Graubünden is op het evenement in Landgraaf met een informatiestand aanwezig voor persoonlijk advies en brochures over mountainbiketochten en –arrangementen in deze regio. Een bezoekje is tevens aantrekkelijk omdat er leuke prijzen te winnen zijn.

Openingstijden evenement: zaterdag 22 mei 12 - 18 uur, zondag 23 mei 10-13 uur.

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.