Skip to navigation Skip to main content
Wandelen
Oostenrijk

Wandelen in Oostenrijk

Wandelvakantie Oostenrijk is niet voor niks zo populair. Wandelen hoort bij Oostenrijk zoals de Wiener Schnitzel dat ook doet. Al jaren weten wandelaars, zowel in de winter als in de zomer, de weg naar dit Alpenland te vinden. Oostenrijk is een waar wandelparadijs. Verspreid door het hele land liggen honderden wandelroutes door de meest prachtige landschappen. Wandelvakantie, Oostenrijk is het land waar je naartoe moet.

De frisse berglucht, de kletterende watervallen en de rijke flora en fauna zijn slechts enkele van de redenen om te kiezen voor een wandelvakantie. Oostenrijk, iedere wandelaar voelt zich hier thuis. Een meerdaagse berghuttentocht is iets voor de ervaren wandelaar, een liefhebber kiest eerder voor wandelingen door National Park Hohe Tauern. De hoger gelegen wandelingen zijn eenvoudig te bereiken via de bergliften die ’s zomers tot de beschikking staan van wandelaars en natuurliefhebbers.

In Oostenrijk vind je optimale mogelijkheden om heerlijk te wandelen. Je kunt kiezen voor eenvoudige wandelingen maar ook voor meer uitdagende wandelroutes. Wandelen in Oostenrijk is een activiteit voor jong en oud. Thema- en familiewandelingen spreken ook kinderen aan terwijl ervaren bergwandelaars juist meerdaagse trektochten opzoeken. Op de wandelkaarten van Oostenrijk staan altijd wandelroutes die bij jou passen. Op deze pagina vind je informatie over wandelen in Oostenrijk.

Wandelvakantie Oostenrijk

Tirol, Karinthië, Vorarlberg en het Salzburger Land zijn stuk voor stuk regio’s die geschikt zijn voor een wandelvakantie. Oostenrijk is het wandelland bij uitstek. Er zijn eenvoudigere routes door de dalen en meer uitdagendere routes op de hogere flanken. Waar in de winter naar hartenlust wordt geskied kun je in de zomer prachtig wandelen. De bergliften verschaffen je toegang tot de hogere vlaktes waar een prachtige natuur op je ligt te wachten. Naar welke regio gaat jouw voorkeur uit voor een wandelvakantie? Oostenrijk heeft wandelaars veel te bieden.

Wandelen in een prachtige omgeving

Wil je deze zomer genieten van een onbezorgde wandelvakantie? Oostenrijk biedt een prachtige omgeving voor urenlange wandeltochten. Hou je wel van een uitdaging dan kun je je wagen aan een meerdaagse trektocht. Hierbij wandel je van berghut naar berghut en breng je iedere nacht ergens anders door. Huttentochten zijn er in diverse niveaus en daarmee geschikt voor de meeste wandelaars. Zelfs families kunnen zich hier aan wagen tijdens een wandelvakantie. Populaire wandelroutes zijn de Adlerweg, de Lechweg en de Alpe-Adria-Trail. Oostenrijk is hét wandelland bij uitstek.

Voorbereiding op je wandelvakantie

Essentieel is dat je je goed voorbereid op je wandelvakantie. Oostenrijk is een land met uitdagende wandelroutes die veel hoogteverschil overbruggen. Deze wandeltochten vergen de nodige conditie en het is ook verstandig om diverse type kleding mee te nemen aangezien het weer in de bergen snel kan omslaan. Wandel in een vast wandeltempo waar je lichaam aan gewend is aangezien dit minder energie kost. Met een goed loopritme heb je meer energie en wand