Skip to navigation Skip to main content
Fietsen
Oostenrijk

Fietsen in Niederösterreich

Dankzij het afwisselende landschap vormt Niederösterreich een geschikte regio voor een fietsvakantie. Niederösterreich bezit bergen, heuvels, de Donau, weidelandschappen en prachtige natuurparken. Naast de prachtige fietstochten is Niederösterreich ook geschikt om te wielrennen en mountainbiken. Fietsvakantie Niederösterreich, ieder type fietser vindt hier goede mogelijkheden.

Er zijn vele fietsroutes in Niederösterreich. Je kan zelf een route uitstippelen maar wat dacht je van het boeken van een georganiseerde fietsvakantie? Niederösterreich maakt het je makkelijk doordat de route al voor je uitgezet is, dit scheelt een hoop geregel! Neem je de eigen fietsen mee of huur je ter plekke een fiets of wellicht een e-bike?

Fietsvakantie Niederösterreich: Weinviertel

Een van de vlakkere regio’s van Niederösterreich is het Weinviertel, met een prachtig, subtiel heuvellandschap en vele wijngaarden. Sinds 1998 is de regio het aantal fietsroutes flink aan het uitbreiden. Op het moment liggen ruim 1600 paden klaar voor de fietsvakantie. Niederösterreich maakt het fietsers makkelijk dankzij 3 type borden. De routes met 1 nummer zijn op asfalt, de routes met 2 nummers op onverharde wegen en de routes met 3 nummers gaan door het land via paadjes en weilanden. Zin in het proeven van heerlijke wijnen tijdens de fietsvakantie? Niederösterreich heeft verschillende wijnroutes, genoemd naar de druifsoorten.

Fietsvakantie Niederösterreich op de Donauradweg

Langs de rivier de Donau loopt de Donauradweg. Deze route is geschikt voor het hele gezin tijdens de fietsvakantie. Niederösterreich bezit 258 kilometer van de Donauradweg en biedt korte maar ook meerdaagse routes. Het voordeel van de route is dat deze minder inspanning vergt dankzij het geringe hoogteverschil van 118 meter. Behoefte aan afwisseling tijdens de fietsvakantie? Niederösterreich biedt ook mogelijkheden om met de fiets op de boot te gaan. Lekker ontspannen genieten van de mooie natuur. Langs de route zijn meer dan genoeg leuke uitstapjes en dorpjes te vinden.

Mountainbiken tijdens de fietsvakantie Niederösterreich

Een ware droom voor de mountainbiker: het Waldviertel! De regio vormt de grootste mountainbikeregio in Oostenrijk met ruim 2000 kilometer aan routes. De mountainbiker vindt hier zeker geschikte mogelijkheden voor de fietsvakantie. Niederösterreich biedt als hoogtepunt de Waldviertel Granittrail. Deze route loopt van Gmünd tot Persenbeug, is 150 kilometer en heeft 3000 hoogtemeters. Het wilde landschap begint op de grens met Tsjechië en gaat via rotspaden, smalle stroompjes en verlaten paden. Vergeet tussen het fietsen door niet een van de vele kastelen te bezoeken!