Skip to navigation Skip to main content
Urlaub Bauernhof

Beleef een vakantie op de boerderij in Tirol

Knusser, echter en leuker dan dit kan misschien wel niet voor de aankomende zomer. Wat dacht je van een vakantie beleven op een boerderij in Tirol? Wakker worden van het geklingel van koebellen, uitkijkend op overweldigende panoramische uitzichten en de dag starten met een verser dan vers ontbijt. Gemaakt van producten die natuurlijk direct van de boerderij komen!

Puur natuur: dat is waarmee je omgeven wordt als je op vakantie op een boerderij in Tirol bent. De Oostenrijkse deelstaat bestaat nog altijd voor een overgroot deel uit landbouw en dat maakt de omgeving nog echt authentiek. Op zo'n 340 boerderijen kun je vakantievieren en die bieden naast een bijzondere verblijfplaats, ook een groot activiteitenaanbod voor jong en oud. Lijkt het jou wat om een keer een vakantie op een boerderij in Tirol te beleven?

De leukste dingen aan een vakantie op een boerderij

Van kleine, kneuterige hutten tot grote, kleurrijke hofsteden, je kunt op allerlei verschillende boerderijen terecht. Eén ding hebben ze gemeen: je begeeft je te midden van sereniteit en natuur. Ver weg van enige hectiek word je 's ochtends wakker midden in een groen landschap, drink je een vers glas melk en vergeet je alle stress bij het eerste bezoekje aan de dieren. Daarna zijn de mogelijkheden ontzettend uitgebreid. Wordt het een begeleide wandeltocht door het indrukwekkende Tiroolse landschap, een bezoek aan de kruidentuin, een fietstocht of help je bij de Schnaps distilleerderij?

Gastvrijer dan de Tiroolse boerse gastvrijheid, bestaat misschien wel niet. Tijdens je vakantie word je opgenomen in de familie en het boerenleven. Een authentiekere vakantie kun je je bijna niet voorstellen!
Lieflijk, knus en idyllisch; dat zijn de woorden die een verblijf op een boerderij het beste omschrijven.
Er zijn talloze activiteiten te doen die je direct vanuit hier kunt ondernemen.
Je bent de hele dag omringd door dieren. Kippen en koeien voeren, paarden borstelen, spelen met katten en de varkentjes bezoeken in de stal.
Hier is geen enkele drukte. Naast dat je midden in de natuur logeert, slapen er vaak maximaal twee of drie gezinnen op de boerderij.
Hoe fijn is het om wakker te worden en naar bed te gaan midden in de natuur?

Speciale boerderijen om op te logeren

Vakantievieren op een boerderij in Tirol kan op allerlei verschillende plekken. Je kunt logeren op speciale boerderijen voor kinderen en baby's, omgeven worden door paarden, in traditionele typische Tiroolse natuurhuisjes of op schitterende wijngaarden... Voor wat voor boerderij je ook kiest, het wordt hoe dan ook een bijzondere vakantie!

Vakantie op een boerderij in Tirol met kinderen
© UaB Tirol

Glinsterende kinderogen: de allerleukste vakantie voor kids

Zonder twijfel is een vakantie op een boerderij in Tirol voor kinderen een van de leukste dingen om te doen in de zomer. Kids kunnen onbeperkt spelen in de natuur. Of dat nou met de dieren is, bij het water, in het gras of in de kruidentuin, verveling komt er absoluut niet aan te pas. Elke dag word je omringd door kittens, kakelende kippen, geitjes, wollige schapen en allerlei ander soort vee. Kinderen mogen helpen bij het verzorgen van dieren, kunnen paardentochten maken, of helpen in de bakkerij. Weer even helemaal terug naar de natuur! Ook buiten de boerderij zijn er talloze avonturen te beleven. Vier je je vakantie in een hofstede, dan begeef je je al direct midden in het landschap en is een wandeltocht of fietstocht door de Tiroolse bergwereld zo gemaakt. Andere leuke activiteiten om te doen met kinderen zijn zwemmen of een ritje met de tractor. Er is zoveel te doen!

Kinderen spelen bij het water op de boerderij in Tirol
© UaB Tirol

Aanbiedingen voor een vakantie op een boerderij in Tirol

Zou jij ook wel een keer je zomervakantie willen doorbrengen op een Tiroolse boerderij? Er zijn diverse mooie aanbiedingen voor aanstaande zomervakantie!

Boerderij Oostenrijk
© UaB Tirol

Overnacht op een knusse hofstede

Overnacht voor € 40,- p.p.p.n. op een knusse Tiroolse boerderij en geniet elke dag van een vers ontbijt van boerenproducten.

Bekijk de aanbiedingen
Vakantie Tirol Bauernhof
© UaB Tirol

Boek een vakantiehuis voor het gezin

Overnacht met vier personen in een eigen boeren vakantiehuis voor slechts € 75,- euro per dag en met halfpension op aanvraag.

Bekijk de aanbiedingen
Koeien op de boerderij in Tirol
© UaB Tirol

Fun fact: zo komen koeien aan hun naam

Altijd benieuwd geweest waarom koeien Berta, Donau of Salzburg heten? Traditiegetrouw krijgen melkkoeien in Tirol een naam, in tegenstelling tot grote bedrijven waar ze alleen een nummer krijgen. Maar hoe worden die namen uitgekozen? De meeste koeien worden vernoemd naar Alpenbloemen, rivieren of steden, maar soms ook naar familieleden, al worden de vrouwen daar meestal niet zo blij van. De Tiroolse boeren leggen uit dat koeien vaak een naam krijgen die met dezelfde letter begint als hun moeder om de stamboom bij te kunnen houden. Bovendien zeggen ze een hechtere band met hun vee te krijgen als ze de koeien bij hun naam noemen en voelen de melkkoeien zich aangesproken als ze 'Berta' over de Alpenweide horen...

       

Deze special is geschreven in samenwerking met Tirol Werbung.

Urlaub am Bauernhof