Skip to navigation Skip to main content

The North Face Mountain Festival: in 2017 groter dan ooit

9509 - The North Face Mountain Festival: in 2017 groter dan ooit

4 dagen klimmen, hiken, trailrunnen, workshops bijwonen, avontuurlijke films bekijken én kamperen in het Zwitserse Lauterbrunnen. Klinkt goed toch? Van 14 tot en met 17 september 2017 vindt het The North Face Mountain Festival plaats, waarmee het een dag langer is dan de 2016 editie. Dit jaar vinden er twee keer zoveel activiteiten en workshops plaats. Het festival is aboluut hét evement voor outdoorliefhebbers. Ben jij erbij? De early bird tickets zijn nu in de verkoop!

4 dagen avontuur en plezier

Vlak buiten Lauterbrunnen vind je het ‘basecamp’ van het North Face Mountain Festival. Hier verblijf je met mede outdoorliefhebbers op de camping. Op donderdag 14 september om 10.00 uur gaat de camping open. Het ‘basecamp’ wordt gezien als de plek om het wat rustiger aan te doen. Je kunt hier ontspannen en bijkomen van de vele activiteiten. Geniet van livemuziek, inspirerende presentaties van atleten, avontuurlijke films en talloze workshops als ‘avontuurfotografie’ en ‘koken tijdens expedities’. Buiten het basecamp kunnen festivalgangers meedoen aan activiteiten als klimmen, paragliden, canyoning en wandelen.

Koop nu een early bird ticket

Wil jij erbij zijn én de laagste prijs betalen? Koop dan via de website van The North Face een early bird ticket voor €199,-. Voor dit ticket krijg je:

  • Toegang tot het volledige festivalprogramma (o.a. trailrunnen, hiken en klimmen)
  • Toegang tot alle workshops
  • Ontbijt op vrijdag, zaterdag en zondag
  • Diner op zaterdag in de The North Face Dome
  • Bijwonen van presentaties van atleten, live muziek en avonturenfilms
  • Een plek op de camping met toegang tot sanitair

Outdoorfestival aan de voet van de Eiger

Het The North Face Mountain Festival vindt plaats in de Jungfrau Region. Beroemde bergen in deze regio zijn de Jungfrau (4158m), de Eiger (3970m) en de Mönch (4107m). Naast de prachtige natuur heeft deze bestemming als voordeel dat het makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer. Vlieg je op Bern, dan ben je met de trein binnen een uur in Lauterbrunnen. Ook vanaf Basel gaan er rechtstreekse treinen naar Lauterbrunnen.

Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.