Fietsen Zillertal: MTB, racefiets & e-bike

Fietsen Zillertal: MTB, racefiets & e-bike

14 mei 2016

door Thijs in Fietsen/MTB

Zowel met de mountainbike, racefiets, e-bike of normale fiets valt er in het Zillertal genoeg te beleven. Ongeveer 325 kilometer aan fietsroutes lopen van het Tiroler Zillertal tot aan het Pinzgau in Salzburg. Mountainbikers hebben maar liefst 800 kilometer aan trails tot hun beschikking. Van uitdagende singletrack tot glooiende familieroute, fietsen in het Zillertal is mogelijk voor iedereen!

Zillertal Radweg: langs de oever van de Ziller

Dat het in de bergen ook mogelijk is om te fietsen zonder hoogteverschil bewijst de Zillertal Radweg. Deze 31 kilometer lange route langs de rivier de Ziller ligt tussen Strass en Mayrhofen. Het is een ideale tocht om met kinderen te fietsen, aangezien je onderweg ook divers speeltuinen, openluchtzwembaden en avonturenparken tegenkomt. De weg terug kun je afleggen met de Zillertalbahn die diverse stations langs de route heeft.

Afzien op de Zillertaler Höhenstraße

Met de racefiets zijn er genoeg bergen te beklimmen in het Zillertal. De Zillertaler Höhenstraße valt te beklimmen vanuit Ried, Kaltenbach, Aschau, Zellberg en Hippach en heeft een totale lengte van 50 kilometer. Je bevindt je constant tussen de 1700 en 2100 meter en hebt een prachtig uitzicht op het omringende gebergte. Met 2133 meter is de Arbisjochkopf het hoogtste punt van de route. Ook de Gerlospass (1628 m) van Zell am Ziller naar Köningsleiten is een prachtige beklimming voor wielrenners.

Mountainbiken Zillertal: uitdaging genoeg

Van een dagtocht op de Penken tot meerdaagse ronde door het complete Zillertal, uitdaging genoeg voor mountainbikers! Je maakt gratis gebruik van de bergliften, waardoor lastige stukken ook te omzeilen zijn. Op de website staan alle routes keurig aangegeven, zodat je thuis alvast kunt bekijken welke het beste bij jou passen. Eventueel kun je ook gebruik maken van een gids die je de mooiste trails van het Zillertal laat zien. Hoogtepunt van het bikejaar in het Zillertal is de Zillertal Bike Challenge van 1 tot 3 juli 2016.

Met trapondersteuning door het Zillertal

Met een e-bike kun je een stuk meer van de schoonheid van het Zillertal ervaren. Het fietsen in de bergen wordt opeens voor iedereen mogelijk! In het Zillertal is een groot netwerk van plekken waar je je batterij kunt opladen, zodat je je nooit zorgen hoeft te maken over gebrek aan stroom. Ook heb je de mogelijkheid om een movelo e-(mountain)bike te huren (€ 20,- per dag), waarmee je hoog de bergen in kunt. Zo kun je zelfs de meest afgelegen berghutten bereiken!

Zomervakantie tips