Skip to navigation Skip to main content

Fernpass deels afgesloten: grote vertragingen verwacht

52611 - Fernpass deels afgesloten: grote vertragingen verwacht

De Fernpass Straße is per vandaag gedeeltelijk afgesloten. Een scheur in een tunnelwand maakt de afsluiting noodzakelijk. Deze week wordt de scheur gerepareerd, wat betekent dat de tunnel is afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid, maar grote vertragingen worden verwacht.

Tunnel Fernpass afgesloten

Vorige week werd in een omleidingstunnel bij Nassereith een scheur in de tunnelwand ontdekt. Een snelle reparatie daarvan is noodzakelijk. Daarom is de tunnel deze week gesloten. Vandaag is met de werkzaamheden begonnen. Naar verwachting zijn vier dagen nodig om de reparatie uit te voeren. Volgens de planning is de tunnel vrijdag 14 augustus vanaf 18.00 uur weer open.

Omleiding

Tussen het knooppunt Mieminger Straße (Nassereith Süd) en de aansluiting Nassereith Nord (Rastland) is op het moment voor al het goederen- en personenverkeer gesloten. Er is een lokale omleiding voor het bestemmingsverkeer tot 3,5 ton en voor noodzakelijk verkeer boven de 3,5 ton. Het overige verkeer wordt omgeleid via Kufstein. Als je geen goede reden hebt om de lokale omleiding te volgen, word je teruggestuurd.

Actuele informatie

Ben je van plan binnenkort over de Fernpass te rijden, houd dan de actuele stand van zaken in de gaten. Het zou toch zonde zijn als je veel tijd verliest, als je dat had kunnen voorkomen. Informatie over de afsluiting en over de eventuele vertragingen vind je via de ÖAMTC. Op hun website hebben ze een overzicht van de werkzaamheden en files in Oostenrijk.

Zomer Mike

Over Mike

Welk seizoen het ook is, Mike is altijd graag in de bergen te vinden. Niet alleen in de zomer of winter, juist ook in de herfst of in het voorjaar zijn de bergen geweldig. Hij kan genieten van mooie wandeltochten om het water, suppen of kanoën op het water, of gewoon neerploffen en relaxen aan het water. Als Mike maar in de bergen is!