Skip to navigation Skip to main content

Het Salzkammergut uitgelicht

4937 - Het Salzkammergut uitgelicht

Wil je van de zomer graag op vakantie naar de bergen? Ben je op zoek naar een plek waar veel mooie en bijzondere dingen te zien zijn, maar weet je niet welke bestemming je moet uitkiezen? Om je een beetje te helpen licht ik in dit weblog de leukste plekken in het Oostenrijkse Salzkammergut uit. In dit gebied zijn talloze meren, prachtige uitzichtspunten en bijzondere activiteiten te vinden.

De grotten van Dachstein

Op ongeveer 45 km van Salzburg ligt het plaatsje Ramsau am Dachstein. Dit bergdorpje, dat slechts een kleine 3000 inwoners telt, staat bekend om zijn prachtige ligging aan de Dachstein, die met zijn 2995 meter hoogte de hoogste berg is van de Salzburger Alpen. Elk jaar komen er dan ook veel toeristen, ’s winters om te skiën en zomers om te wandelen door het imposante berglandschap.

Het Dachsteinmassief

Drie grotten

Wat niet iedereen weet, is dat de Dachstein niet alleen vanaf de top, maar ook van onder de grond fascinerende uitzichten heeft. Binnen in de Dachstein zijn namelijk drie grotten te vinden: de 'Dachstein Eishöhle”, de Mammuthöhle en de Koppenbrüllerhöhle. De grotten zijn zeer indrukwekkend, maar door goede voorzieningen ook makkelijk begaanbaar en daarom zeer toegankelijk. In augustus vinden hier de “Eisklangkonzerte” plaats, waar verschillende internationaal bekende muzikanten optreden in de ijsgrot, wat resulteert in een spectaculaire akoestische en visuele beleving.

Dachstein Eishöhle

Eisklangkonzerte in de 'Dachstein Eishöhle”

Hallstätter See

Zeventien kilometer van Ramsau am Dachstein verwijderd bevindt zich de Halstätter See. Om dit prachtige, door bergen omgeven meer te bereiken moet je echter ruim een uur rijden omdat je om de bergen heen moet om er te kunnen komen. Als je hier eenmaal bent aangekomen, kan je wel genieten van het prachtige uitzicht over de Hallstätter See. Ook kan je een bezoekje brengen aan de plaatsjes Hallstatt, Lahn, Obertraun of Untersee, die direct aan het meer gelegen zijn. Andere grote meren in het Salzkammergut zijn onder andere de Wolfgangsee, Mondsee, Attersee en de Traunsee.

Het dorpje Hallstät

Hallstättersee van bovenaf

De Schafbergbahn

Ongeveer 35 kilometer vanaf de Hallstätter See ligt de Wolfgangsee. Vanaf het dalstation naast het meer begint hier de tocht van de Schafbergbahn, die je in 45 minuten naar de top van de Schafberg brengt. Het uitzicht is hier ronduit indrukwekkend te noemen, maar ook het uitzicht onderweg is ongelooflijk mooi. De Schafbergbahn stopt onderweg op drie stations op verschillende hoogtes, met als hoogste punt de top van de Schafberg op een hoogte van 1732 meter. Vanaf dit punt heb je een prachtig panorama-uitzicht over het hele gebied.

Het uitzicht vanaf de Schafberg

Cumberland

Cumberland is de naam van Wildpark Grünau, dat op ongeveer 20 minuten rij-afstand ligt van Gmunden, een mooie stad aan de Traunsee die overigens ook zeker een bezoekje waard is. Via de wandelpaden die door het maar liefst 60 hectare grote wildpark heenlopen, kom je een grote diversiteit aan diersoorten tegen, zoals otters, wasberen, herten, everzwijnen, verschillende soorten vogels en zelfs beren. Dit is een zeer leuk uitje wanneer je als gezin op vakantie bent.

Ben jij al overtuigd door het Salzkammergut, of ben jij op één van deze plekken geweest? Deel dan je ervaringen met ons!

Klik hier voor meer informatie over Salzkammergut >>

Zomer Auteur3

Over Nicky

De kans om een dier in het wild tegen het lijf te lopen, op de hoogste toppen zelfs even de eeuwige sneeuw mee te maken of een gletsjer bekijken... Dat zijn de dingen die het voor Nicky zo leuk en bijzonder maken om lekker te wandelen door de bergen.