Skip to navigation Skip to main content

7 bijzondere accommodaties in de sneeuw

12608 - 7 bijzondere accommodaties in de sneeuw

Overnachten in een hotel, chalet, berghut of op de camping is eigenlijk ook maar heel standaard, vind je niet? Gelukkig dachten een aantal ontwikkelaars er ook zo over! In veel bestemmingen in de bergen vind je bijzondere en aparte accommodaties, die absoluut een keer een bezoekje waard zijn. Zou jij deze winter in één van deze accommodaties willen overnachten? Of liever in de zomer?

#1. Whitepod Hotel, Les Giettes, Zwitserland

Het Whitepod Hotel ligt in het Zwitserse kanton Wallis, te midden van een prachtige omgeving. Het hotel bestaat uit 15 zogeheten ‘pods’, met een luxe badkamer en keuken. Vanuit de pod heb je uitzicht op de Dents du Midi, de Rhône vallei en het meer van Genève, bijzonder! Nadat je bij de receptie hebt ingecheckt, krijg je een rugzak, kaart, zaklamp en sneeuwschoenen om je over het terrein te kunnen verplaatsen. Daarnaast kun je skiën op 7 kilometer aan privé-pistes, hoe heerlijk is dat?

bijzondere accommodatie sneeuw

#2. Alpen Iglu Village, Wilder Kaiser – Brixental, Oostenrijk

Naast het bergstation van Hochbrixen ligt het Alpen Iglu Village, natuurlijk alleen in de winter! In totaal vind je hier 18 iglo’s waarin je kunt overnachten. Natuurlijk zijn de iglo’s voorzien van warme bedden, zodat je hier heerlijk kunt slapen. Ook kun je er eten in het restaurant, wat zich in een grote iglo bevindt, met tafeltjes van ijs.

bijzondere accommodatie sneeuw

#3. Finse ton, Saint Jacques des Blats, Frankrijk

Deze ‘Finse’ ton vind je niet in Finland, maar in Auvergne, vlakbij skigebied Super Lioran, op Camping des Blats. En dit is geen kleine ton, ze zijn maar liefst 4,5 meter lang! De hele ton is gemaakt van hout en binnen vind je een bed voor twee personen, een eethoek en een kleine keuken.

bijzondere accommodatie sneeuw

#4. Bivacco Gervassuti, Courmayeur, Italië

Deze bijzondere accommodatie vind je op maar liefst 2835 meter, op een zuidelijke flank van de Mont Blanc. Helaas is deze bijzondere cilindervormige berghut alleen toegankelijk voor gevorderde alpinisten. In 2011 is de houten hut met behulp van helikopters vervangen door dit nieuwe futuristische exemplaar. Je kunt hier overnachten met 12 personen. Er is verwarming, licht, kookapparatuur en zelfs internet.

bijzondere accommodatie sneeuw

#5. Boomhut Nids des Vosges, Champdray, Frankrijk

De boomhutten van het ‘Nids des Vosges’ (nesten van de Vogezen) bevinden zich in Champdray, vlakbij Gerardmer. Elke boomhut is uniek en de grootste hut biedt plek voor 8 personen.

bijzondere accommodatie sneeuw

#6. Felsenhotel La Claustra, Airolo, Zwitserland

Voor de echt bergliefhebbers! Felsenhotel La Claustra gaat schuil in een 2050 meter hoge berg, in een ruimte die vroeger dienst deed als militaire bunker. Het hotel biedt in totaal plaats aan 30 personen. De kamers zijn eenvoudig maar modern en luxe ingericht. In een aparte ‘grot’ kun je ontspannen in een jacuzzi. ’s Avonds kun je genieten van een heerlijk 6-gangen diner.

bijzondere accommodatie sneeuw

#7. Starlight Room, Cortina d’Ampezzo, Italië

Overnachten in de bergen en onder een sterrenhemel? Dat kan in de Starlight Room in Cortina d'Ampezzo. Deze hotelkamer is niets meer dan een glazen kubus met een bed. Je bevindt je in deze kubus op 2055 meter hoogte, met uitzicht op de Dolomieten. De Starlight Room bereik je met een sneeuwscooter vanaf Rifugio Col Gallina.

bijzondere accommodatie sneeuw

In welke hut zou jij wel willen overnachten?

Bron: Snowplaza.nl

Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.