Wintersporttrend voor ‘rijken’

Wintersporttrend voor ‘rijken’

2 augustus 2017

door Thijs in Wintersport

In iedere branche zijn er trends die door rijkere personen worden aangejaagd. Dit heeft natuurlijk te maken met de bedrage die zij te besteden hebben, maar ook met de beweging van eigenaren van skigebieden. Het zit namelijk zo; er zijn geregeld rijke personen die een heel skigebied afhuren om ervoor te zorgen dat zij nooit meer in de rij hoeven te staan bij de skilift en alles op hun gemak kunnen doen zonder dat je jezelf aan anderen stoort. Maar hoe werkt dit precies?

Reden van deze trend

De voornaamste reden van deze aparte trend is dat de rijke personen op deze manier zichzelf, zonder ongenodigde gasten, een weg kunnen banen over onaangetaste pistes en de sneeuw de hele dag heerlijk blijft liggen. Je zal het natuurlijk al wel weten, maar de kosten voor het huren van een volledig skigebied zijn voor de gemiddelde Nederlander onbetaalbaar. Zo is er een ski club dat haar gebied ter beschikking stelt, toegang voor 80 gasten, voor zo’n 14.000 dollar.

Cimarron Mountain Club

In Colorado, om precies te zijn de Cimarron Mountain Club, is het mogelijk om een heel stuk te kopen. Deze grond biedt plek voor 15 personen en per persoon dient er een respectievelijke 3,2 miljoen dollar neergelegd te worden. Voor de extreem rijken op deze wereld natuurlijk geen enkel probleem, maar de gemiddelde miljonair zal hier ook wel van schrikken. Voor deze $ 48.000.000 krijg je dan wel een vlak stuk grond bovenaan de piste waar je een huis op kunt neerzetten en heb je toestemming om over de 809 hectare aan pistes te skiën.

Rijk worden met skiën

Het is niet voor veel mensen weggelegd, maar je zou ook nog rijk kunnen worden met skiën. Dit kan natuurlijk door het meedoen aan professionele skiwedstrijden, maar dat is voor veel mensen een stap te ver. Wanneer jij op voorhand weet wie een skiwedstrijd gaat winnen zou je kunnen kiezen voor een weddenschap op een skiwedstrijd. Met de juiste kennis en vooronderzoek zou je natuurlijk een leuk zakcentje kunnen winnen. Zorg wel dat je handelt met verstand en altijd de realiteit in het oog houdt.

Zomervakantie tips