Skip to navigation Skip to main content

Social media campagne gestart om Mount Kenya te redden

10155 - Social media campagne gestart om Mount Kenya te redden

Het bereiken van een met sneeuw bedekte bergtop is dé ultieme kick voor elke bergbeklimmer. Helaas zal dit in de toekomst niet meer voorkomen op Mount Kenya, als er niet snel iets gebeurd. De gletsjers smelten namelijk in een razendsnel tempo. Onder andere Africa Point en East African Wildlife Society zijn daarom de social media campagne gestart met het doel om 10.000 bomen te planten op deze twee na hoogste berg van Afrika.

Smeltende gletsjers

Het broeikaseffect en klimaatverandering zijn verantwoordelijk voor de smeltende gletsjers op Mount Kenya. Sinds 1900 is maar liefst 75% van de totale gletsjeroppervlakte verdwenen. Momenteel is er nog maar 0,4 km² gletsjer over. Het moge duidelijk zijn dat dit prachtige stukje natuur behouden moet blijven. Door middel van het planten van nieuwe bomen hoopt de organisatie het smelten van de gletsjer tegen te gaan.

100.000 nieuwe bomen

De bomen worden op zaterdag 19 november geplant op de lager gelegen hellingen van Mount Kenya; Gathiuro en Hombe. Dit is het eerste deel van de in totaal 100.000 bomen die, verspreid over de komende vijf jaar, geplant worden. Door middel van een grote social media actie proberen Africa Point en East African Wildlife Society zoveel mogelijk aandacht te vragen voor de Save Mount Kenya campagne. Bij elke ‘tweet’ of ‘like’ wordt de bekendheid van de actie vergroot en doneert de deelnemer een jong plantje dat zal uitgroeien tot een boom.100.000 nieuwe bomen

Stop het smelten van de gletsjers

Volgens de directeur van reisorganisatie Africa Point, Andrew Muigai, is het gebruik van social media inmiddels wereldwijd een algemeen geaccepteerde marketingtool. Dit is niet alleen het geval in het bedrijfsleven, social media wordt ook steeds vaker ingezet voor allerlei hulpacties zoals deze campagne voor natuurbehoud. „Overal waar we kijken, zien we continu verwijzingen naar social media. Het is een geweldig middel om in korte tijd informatie te delen met zoveel mogelijk mensen”, aldus Andrew Muigai. Africa Point is ervan overtuigd dat het planten van de bomen op de lange termijn het snelle smelten van de gletsjers van de berg zal stoppen.

Gletsjes Mount Kenya

Indebergen.nl steunt deze actie, jij ook?

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.