Wandelen in Alpbachtal

18 juni 2010

door Miranda in Algemeen

Dag 2 in Alpbachtal/Seenland. Vandaag gaan we wandelen en moeten we een keuze maken uit maar liefst 900 km wandelpaden. ’s Ochtends is het bewolkt en de toppen van de bergen liggen in de wolken. We besluiten dus laag te blijven en kiezen voor een wandeling naar de “Tiefenbachklamm”. ’s Middags willen we met één van de bergliften omhoog.

Van Kramsach naar de Tiefenbachklamm

We starten in Kramsach bij de Mariakerk, van daaruit zal het zo’n uur wandelen zijn naar de kloof. Het begin is redelijk steil, maar daarna is het een prachtige, afwisselende wandeling door het bos. We komen langs beekjes en watervallen. De hoogteverschillen zijn niet groot, dus de wandeling is niet zwaar (gemiddeld niveau). Gelukkig maar, want onze benen zijn het fietsavontuur van de vorige dag nog niet vergeten. Echter voor gezinnen met kleine kinderen is deze wandeling niet geschikt, er zijn een paar punten waar de afgrond behoorlijk diep is en het pad smal. 

Links: Het pad in de Tiefenbachklamm is goed, rechts: Het heerlijke bergwater kom je onderweg tegen

Indrukwekkende natuur

Na een klein uurtje wandelen, komen we bij het begin van de “Tiefenbachklamm”. Je kunt hier ook met de bus of met de auto komen. De wandeling in de kloof zelf duurt ongeveer 1,5 à 2 uur, heen en terug. We lopen de helft van de tocht, omdat we ’s middags nog andere plannen hebben. De kloof is prachtig, de natuur indrukwekkend en de wandeling is niet heel zwaar. Het pad is goed beveiligd, dus gezinnen met niet al te jonge kinderen kunnen hier ook gerust een tochtje maken. Echter een paar stevige (wandel)schoenen zijn wel aan te raden. We lopen dezelfde route terug en zijn na ruim 3 uur weer terug in Kramsach.

Juppi Zauberwald

In het Alpbachtal/Seenland zijn drie bergliften welke gratis toegankelijk zijn met de Alpbachtal/Seenland Card. Deze kaart krijgt iedere toerist die minimaal 1 nacht verblijft in een hotel, een appartement of op een camping. Wij nemen de Reitherkogelbahn in Reith in Alpbachtal . We lopen vanaf het bergstation richting de “Panoramaweg”, maar door de bewolking is er helaas weinig panorama te bezichtigen. We komen op de familieroute “Juppi Zauberwald”, een superleuke route voor kids en bovendien te wandelen met kinderwagen. Op diverse plekken zijn leuke speeltoestellen en opdrachten voor de kleintjes. Ook komen we langs een wei met schattig bergeitjes. Kinderen hoeven zich dus niet te vervelen tijdens deze 2,5 uur durende wandeling.  

Links: Diverse speelplaatsen langs de wandelroute, rechts: Zo eentje wil je zo mee naar huis nemen!

Aangezien wij maar één dag hadden om te wandelen, hebben we slechts een beperkt deel van alle mogelijkheden in het Alpbachtal/Seenland gezien. Voor elk wandelniveau zijn er geschikte routes en de paden zijn goed gemarkeerd. Wandelkaarten zijn o.a. verkrijgbaar bij het VVV.

Deze reis werd mede mogelijk gemaakt door:
Alpbachtal Seenland Tourismus en Communigate

Zomervakantie tips