Skip to navigation Skip to main content
Valthorens
© Val Thorens / J. Clatot
Frankrijk

Vakantie Val Thorens

  • Hoogstgelegen dorp in de Vallée de Belleville
  • Gebouwd als skiresort
  • Levendig en actief zomerdorp
  • Ligging op 2300 meter

Het dorp Val Thorens ligt aan het einde van de Vallée de Belleville op 2300 meter hoogte. Je kent het dorp wellicht als het hoogste skiresort in Europa, maar ook in de zomer is er veel activiteit in het dorp. Het dorp is herkenbaar aan de ligging boven de boomgrens en de hoogbouw met veel hoge appartementengebouwen.

Val Thorens is het eindpunt van de D117, de weg die vanaf Moûtiers de Vallée de Belleville in loopt. De plaats is specifiek gebouwd als skiresort. Eind jaren ’60 ontstond het idee om ’s Europa’s hoogstgelegen skiresort te bouwen. In de jaren daaropvolgend werd dit uitgevoerd. Sindsdien is Val Thorens uitgegroeid tot een grote naam in de wintersportbranche en ligt het in een van de grootste skigebieden ter wereld. Naast skiën in de winter is er nu ook in de zomer veel te doen in de regio.

Zomer in Val Thorens

Natuurlijk zijn er veel dorpen waar je ’s winters kunt skiën en zomers andere activiteiten kunt doen, maar Val Thorens is specifiek voor het skiën ontwikkeld en gebouwd. De zomeractiviteiten zijn in de loop der jaren aan het aanbod toegevoegd, om zo ook in die periode gasten te trekken. Het is in de zomer een levendig dorp, waar je veel sportieve activiteiten kunt doen. De omgeving leent zich goed voor wielrennen (de Tour de France is hier in het verleden ook geweest), maar ook downhill mountainbiken wint aan populariteit. Trailrunners vinden hier speciale routes, je kunt er boogschieten, met de buggy of quad op pad, raften, rodelen, vissen en zelfs paintballen. Bij slecht weer kun je naar binnen om te bowlen of naar de bioscoop te gaan. Er wordt op dit moment gebouwd aan een nieuw groot sportcomplex dat onder andere een enorm wellness- en zwembadcomplex zal huisvesten. Het complex wordt in december 2022 geopend. Maar natuurlijk kun je er ook wandelen!

Wandelen over de eeuwige sneeuw

Een unieke activiteit in de zomer in Val Thorens, die je zeker niet overal in de Alpen kunt doen, is het wandelen over de eeuwige sneeuw. Onder leiding van een berggids is het mogelijk om de nabijgelegen gletsjersneeuw te betreden, uiteraard gewapend met de juiste materialen. Zo krijg je een bijzondere blik op de gletsjer en de indrukwekkende gletsjerspleten. Probeer dit niet op eigen houtje, dat is levensgevaarlijk.

Weer in Val Thorens

Vandaag

Geregeld zon, maar ook enkele wolken

Geregeld zon, maar ook enkele wolken
13 / 23

Vorstgrens

4126 meter

Regen

0 mm

Morgen

Zware regenbuien, maar soms ook zon

Zware regenbuien, maar soms ook zon
12 / 20

Vorstgrens

3775 meter

Regen

13 mm
Toeristeninformatie voor Val Thorens
Name Office de Tourisme Val Thorens
E-mail valtho@valthorens.com
Telefoon 000808
Algemene informatie
Aantal inwoners 1000
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 1104 km
Hoogte dorp 2300
Aantal toeristenbedden 2500
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten 1
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 80
Bars & cafés 45
Bioscoop 1
Concertzaal
Discotheken 3
Casino
Theater
Ballonvaart