Top 10 zomerrodelbanen in Oostenrijk

 © Turracher Höhe Marketing GmbH 
Nocky Flitzer

5 augustus 2019

door Thijs in Familie/kinderen

Een uitstapje naar een zomerrodelbaan is leuk voor het hele gezin en staat garant voor plezier bij jong en oud. Het is op tal van plaatsen mogelijk in Oostenrijk. In dit weblog hebben we een overzicht gemaakt van de 10 leukste zomerrodelbanen en alpine coasters van Oostenrijk. Het verschil tussen beiden is dat de alpine coaster vastzit aan een rails en een zomerrodelbaan bestaat uit een u-vormige baan met losse sleetjes.

#1. Alpine Coaster, Imst

De Alpine Coaster in Imst is met een lengte van 3535 meter de langste zomerrodelbaan van de Alpen. Je start op een hoogte van 1500 meter, waarna je maar liefst 1000 meter afdaalt. Scherpe bochten, steile drops, het maakt allemaal onderdeel uit van de baan. In het laatste gedeelte van de baan word je op de foto gezet, die je later als souvenir kunt aanschaffen. 

Prijs Alpine Coaster + lift : € 13,50 volwassenen, € 10,50 kinderen (7 tot 15 jaar), € 6,00 kinderen (3 tot 6 jaar)

Alpine Coaster Imst
(Foto: © Imster Bergbahnen/Berger)

#2. Alpine Coaster Golm, Montafon

De Alpine Coaster op de Golm in het Montafon beschikt over 2-persoons sleetjes en heeft een lengte van 2600 meter. Je kunt snelheden van 40 km/u behalen en in de baan kom je onder meer een bocht van 360°, vijftien 180°-bochten en vele 'jumps' tegen. Dat zijn golvingen in de bodem, die je het gevoel geven dat je loskomt. In totaal staat een afdaling garant voor zo'n 8 minuten rodelplezier. 

Prijs: € 11,- volwassenen, € 8,- kinderen (7 tot 18 jaar)

#3. Maisiflitzer, Kaprun

De Maisiflitzer in Kaprun was de eerste ‘Alpenachtbaan’ van het Salzburgerland. De baan heeft een lengte van 1300 meter en kinderen vanaf 3 jaar zijn welkom, indien ze samen met een volwassene afdalen. De maximale snelheid bedraagt 40 km/u en op sommige plekken bevind je je 11 meter boven de grond. De start & finish zijn te vinden bij de parkeerplaats Schaufelberg. 

Prijs: € 11,50 volwassenen, € 8,50 kinderen (8 tot 15 jaar), € 5,50 kinderen (tot 7 jaar)

Maisiflitzer Kaprun
(Foto: © Gletscherbahnen Kaprun AG)

#4. Arena Coaster, Zell am Ziller

De Arena Coaster ligt direct naast het dalstation in Zell am Ziller en biedt het hele jaar door rodelplezier. Het traject is 1450 meter lang en loopt tot 9 meter boven de grond. Het is mogelijk om de baan af te leggen in 2 minuten, maar als je de rem wat meer gebruikt, kun je iets langer genieten van je ritje. Hoogtepunt van de baan is een spectaculaire 'looping' van 540°. 

Prijs: € 5,40 volwassenen, € 3,60 kinderen (tot 15 jaar)

Arena Coaster Zell am Ziller
(Foto: © Zillertal Arena)

#5. Osttirodler, Lienz

Binnen enkele jaren is de Osttirodler een van de populairste uitstapjes van Lienz en omgeving geworden. De Osttirodler claimt de meest spectaculaire alpine coaster van de Alpen te zijn en een afdaling op het 2,7 km lange traject duurt tussen de 6 en 10 minuten. Om de start van de Osttirodler te bereiken kun je de Hochstein skilift nemen of een 45 minuten durende wandeling maken. 

Prijs: € 10,- volwassenen, € 9,- kinderen (6 tot 18 jaar), € 5,50 kinderen (3 tot 5 jaar)

Ook interessant:

#6. Lucky Flitzer, Flachau

Ook in Flachau kan het hele jaar door gerodeld worden. De Lucky Flitzer staat garant voor 1100 meter rodelplezier. Onderweg moet je de slee door 5 loops en 2 jumps sturen. Het unieke aan deze rodelbaan is dat deze ook ’s avonds is geopend, aangezien de Lucky Flitzer dan volledig is verlicht. Kinderen die langer zijn dan 1.25 meter kunnen zelf in een slee plaatsnemen, daaronder moeten ze onder begeleiding zijn van een volwassene. 

Prijs: € 8,50 volwassenen, € 6,50 kinderen (8 tot 16 jaar)

Lucky Flitzer Flachau
(Foto: © Flachau Tourismus)

#7. Zomerrodelbaan, Biberwier

De zomerrodelbaan in Biberwier is geen Alpenachtbaan, maar een traditioneel model. De slee kan zich dus vrij bewegen in de U-vormige baan en de snelheid is niet begrensd. Het traject is 1300 meter lang en hiermee de langste van Tirol (zomerrodelbaan). Onderweg moet je de slee door 40 bochten en 1 tunnel sturen. De start is bij het middenstation van de Marienbergbahn, de finish bij het dalstation. 

Prijs: € 8,50 volwassenen, € 7,20 jeugd, € 5,60 kinderen

sommerrodelbahn Biberwier
(Foto: © Tiroler Zugspitz Arena)

#8. Zomerrodelbaan, Walchsee

Op de Zahmer Kaiser heb je de keuze uit twee rodeltrajecten. Beide rodelbanen lopen grotendeels parallel aan elkaar en kronkelen via de groene weides naar het dal. De trajecten zijn ongeveer een kilometer lang en onderweg passeer je onder meer een 90 meter lange brug en een tiental steile bochten. Zomerrodelbaan Walchsee start bij het middenstation en is bereikbaar via de 4-persoons stoeltjeslift. 

Prijs: € 10,- volwassenen, € 6,50 kinderen (6 tot 15 jaar)

#9. Nocky Flitzer, Turracher Höhe

Met de Panoramabahn vanuit Turracher Höhe bereik je de start van de Nocky Flitzer. Deze Alpenachtbaan is 1600 meter lang en start op een hoogte van 2000 meter. Zowel in de winter als zomer kun je afdalen over het traject met jumps, golven en 3 ‘rotondes’. Vanaf 3 jaar kunnen kinderen onder begeleiding mee in de Nocky Flitzer. 

Prijs: € 14,- volwassenen, € 11,- kinderen (6 tot 14 jaar)

Nocky Flitzer
(Foto: © Turracher Höhe Marketing GmbH)

#10. Pendolino, Nassfeld

Zomerrodelbaan Pendolino is met een lengte van 2,2 km de langste Alpenachtbaan van Karinthië. Je vindt deze rodelbaan bij Tröpolach. Via de Millennium Express bereik je de Tressdorfer Alm. De zomerrodelbaan overbrugt 400 meter hoogteverschil en te allen tijde kun je je snelheid bepalen door middel van de rem. 

Prijs: € 9,50 volwassenen, € 8,50 kinderen

Wat is jouw favoriete zomerrodelbaan in Oostenrijk? Laat een reactie achter!

Zomervakantie tips