Skip to navigation Skip to main content

10 fijne campings aan de Moezel

Camping Moezel
© Rheinland-Pfalz Tourismus GmbH, Dominik Ketz

Er liggen tal van campings aan de Moezel. Van grote moderne campings tot familievriendelijke en kleinschalige campings. Bijna allemaal met uitzicht op de Moezel. Als je gaat kamperen aan de Moezel, dan is er veel keuze. Het glooiende heuvellandschap, de kilometers lange wijngaarden en vele bezienswaardigheden hebben iedere vakantieganger meer dan genoeg te bieden. In dit blog heb ik tien fijne campings aan de Moezel voor je op een rijtje gezet.

Overzicht van campings aan de Moezel

Op zoek naar een fijne camping aan de Moezel? In het stroomgebied van de Moezel in Duitsland, tussen Trier en Koblenz, vind je tal van campings. Als een blauw lint baant de Moezel zich een weg door het groene landschap. De Moezelstreek wordt gerekend tot een van de mooiste rivierdalen van Oostenrijk. Kastelen, wijnranken, authentieke dorpjes, de regio heeft veel te bieden voor een heerlijke kampeervakantie. Bovendien is de Moezelstreek goed bereikbaar, waardoor je hier ook prima een weekend kunt gaan kamperen. Hieronder hebben we tien campings aan de Moezel voor je uitgelicht. 

 

Staat jouw ideale camping aan de Moezel er niet tussen? Bekijk het aanbod van de volgende aanbieders:

1. Camping Historische Mühle Vogelsang - Brodenbach

Camping Mühle Vogelsang ligt vlakbij de Moezel, midden tussen het glooiende groene wijnlandschap, in het plaatsje Brodenbach. Naast de campingplaatsen kun je ook overnachten in kleine molenaarshuisjes. Er is een gezellig gasthuis met restaurant aanwezig waar je kunt genieten van lokale specialiteiten en wijnen. De rustige omgeving biedt tal van wandel- en fietspaden. Er zijn op de camping ook diverse appartementen te huur.

2. Camping Mosel-Islands - Treis-Karden

Camping Mosel-Islands ligt aan de Moezel in het plaatsje Treis-Karden. Het is een grote camping met ruime campingplaatsen. Er is een jachthaven aanwezig en een gezellig restaurant met terras aan het water. Ook voor families met kinderen is er genoeg te doen op de camping. Er is een groot sportveld en er is een speeltuin aanwezig. In de omgeving zijn tal van activiteiten mogelijk.

3. Camping Bären-Camp - Bullay

In het pittoreske plaatsje Bullay ligt, direct aan de Moezel, camping Bären-Camp. De camping ligt op loopafstand van het centrum van het dorp. Hier vind je een aantal restaurants en winkeltjes. Ook het trein- en busstation zijn te voet bereikbaar en daarmee kun je, zonder de auto te gebruiken, snel naar bekendere plaatsen als Cochem, Koblenz, Trier en Bad Bertrich. Camping Bären-Camp is niet groot, maar wel van alle gemakken voorzien.

4. Family Camping - Mesenich

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een echte familiecamping. Family Camping is een kleinschalige camping, gelegen in het wijndorpje Mesenich. De camping wordt omgeven door kavels vol wijnranken en in de omgeving liggen meerdere bezienswaardigheden. Er is een zwembad aanwezig en ook is er een speciaal animatieprogramma. Nog een voordeel: de camping is van Nederlandse eigenaren, dus de kids kunnen alles in hun eigen taal ondernemen!

5. Mosel Camping Rissbach - Traben-Trarbach

Net buiten de kleine stad Traben-Trarbach ligt Mosel Camping Rissbach. De camping ligt direct aan de Moezel en biedt uitzicht op een omgeving vol wijnranken en bossen. Er is een buitenzwembad aanwezig en er is een speciaal animatieprogramma voor de kinderen. Ook biedt de camping een speciaal excursieprogramma aan. Tip: houd de evenementenkalender van Traben-Trarbach in de gaten, want er worden zomers regelmatig muziek- en wijnfestivals georganiseerd.

Camping Rissbach
© Mosellandtouristik GmbH, Edwin van Dongen

6. Campingplatz Trittenheim - Trittenheim

Trittenheim is een historisch wijnplaatsje, gelegen aan de linkeroever van de Moezel. Campingplatz Trittenheim is een kleinschalige camping met enkele plaatsen aan het water. Vanaf de camping heb je niet alleen uitzicht op de Moezel, maar ook op hectares aan wijngaarden vol met Rieslingdruiven. Ontdek de historie van de streek en geniet van een goed glas wijn bij een van de wijnboeren.

7. Camping Moselland - Pünderich

Camping Moselland is een kleinschalige camping aan de rand van het wijndorpje Pünderich. In het centrum van het dorp zijn een aantal winkeltjes en goede restaurants te vinden. Als wijnliefhebber kun je terecht bij de wijnhandelaren voor een proeverij of een aanvulling van de eigen voorraad. De camping is rustig, biedt ruime plaatsen en is van alle gemakken voorzien. Er is een aanlegsteiger bij de camping en een klein afgezet strand.

8. KNAUS Campingpark - Bernkastel-Kues

KNAUS Campingpark ligt aan een jachthaven en vlak bij de stad Bernkastel-Kues. De camping wordt bijna geheel omringd door de Moezel en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving. Met 20 plaatsen is de camping niet groot, maar wel fijn voor rustzoekers, wandelaars en fietsers. Tip: de camping ligt vlakbij de 365 kilometer lange Moselsteig. Het is mogelijk om tijdens je verblijf bij KNAUS Campingpark een aantal etappes van deze lange-afstandswandeling te wandelen.

9. Camping Holländischer Hof - Senheim

Camping Holländischer Hof is een vier-sterrencamping in het plaatsje Senheim. Het is een Nederlandse camping met een gezellige haven en meerdere plekken aan het water. Er is een speciaal excursie programma, waarbij je deel kunt nemen aan begeleide wandel- en fietstochten. Op de camping is een restaurant aanwezig.

10. Campingpark Zell - Zell

Een campingplaats aan de Moezel, een lokaal wijntje op tafel en genieten van het uitzicht op het plaatsje Zell en de vele wijnranken. Campingpark Zell is een langgerekte camping en biedt allemaal plaatsen aan het water. De camping is compleet gerenoveerd en van alle moderne faciliteiten voorzien. Er is een kleine aanlegsteiger aanwezig waar je met de boot kunt aanmeren. Ook is er een speelplaats voor de kinderen.

Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.