Oberstdorf in de Allgäu - Wandelparadijs op 3 hoogteniveaus

Stel je voor, je bevindt je middenin een adembenemende bergwereld. Omgeven door bergen met een hoogte van 2600 meter. In deze omgeving ligt Oberstdorf, waar dorpse charme en natuur zich met elkaar verbinden. Samen met het naastgelegen Kleinwalsertal is Oberstdorf het grootste wandel- en bergsportgebied aan de noordflank van de Alpen. Van vroeg in het voorjaar tot diep in de herfst liggen hier meer dan 200 km wandel- en fietsroutes klaar.

Met meer dan 400 bergtoppen in de directe omgeving behoren meerdaagse berg- en klimtouren tot de mogelijkheden. Gelukkig zijn er ook mogelijkheden voor minderen inspannende wandeltochten door het dal. Sportievelingen, families en natuurliefhebbers voelen zich thuis in de natuur van de meest zuidelijke gemeente van Duitsland.

Wandelen in Oberstdorf: 200 km aan routes

Frisse berglucht inademen en het wonderschone natuurlandschap ontdekken, dat is een wandelvakantie in Oberstdorf/Allgäu. Midden in de Allgäuer Alpen ligt het wandelparadijs Oberstdorf op een hoogte van 815 meter in een wijds dal. Hier wachten meer dan 200 km wandelpaden op drie hoogteniveaus. Trek je wandelschoenen, pak je rugzak en gaan!
Lees meer over wandelen in Oberstdorf >


Fietsen & mountainbiken rond Oberstdorf

De prachtige Allgäuer Alpen bieden een bijzondere bergwereld voor liefhebbers van fietsvakanties. Oberstdorf is de ideale uitvalsbasis. Of je nou één dag wilt fietsen of een hele week, in Oberstdorf is veel mogelijk. In het dal vind je relatief vlakke routes en op de berg uitdagende tochten, zoals de Trans Alp Etappe over de Schrofenpass.
Lees meer over fietsen & mountainbiken rond Oberstdorf >


Bijkomen en puur ontspannen in de Allgäu

Met zijn natuurlijke omgeving en het gezonde klimaat is Oberstdorf im Allgäu voorbestemd voor een heilzame vakantie. In de zuidelijkste gemeente van Duitsland kijkt men terug op een lange traditie van kuuroord in de Premium Klasse en Kneipkurort. Een zorgeloze vakantie voor lichaam en ziel is in Oberstdorf bijna een zekerheid. Het zijn de onmiskenbare natuurlijke elementen, die het dorp gemaakt hebben tot een centrum van gezondheid en welbehagen.
Lees meer over een zorgeloze vakantie in Oberstdorf >