Indebergen weblog

Recept: Glühwein
Yvonne Smits

31 december 2016 geschreven door

Yvonne Smits in Recepten

20 december 2016 door Yvonne Smits in Recepten | 0 reactie(s)

Recept: Apfelstrudel

Oostenrijk en Apfelstrudel kan je niet los van elkaar denken. Dit traditionele gerecht vind je praktisch in elk restaurant op en naast de piste. Heerlijk voor de lunch, als middagsnack of als toetje. Eigenlijk is het natuurlijk bedoeld als nagerec...Lees verder

31 oktober 2016 door Thijs Termeer in Recepten | 1 reactie(s)

Recept: Käsespätzle

Käsespätzle is een heerlijk en stevig Oostenrijks gerecht. In sommige streken wordt het ook wel Kässpätzle of Kasnocken genoemd, verschillende namen voor het kaasgerecht dat in bijna elk restaurant in Oostenrijk wel geserveerd wordt. De machtige...Lees verder

26 oktober 2016 door Maarten van Geest in Opmerkelijk | 2 reactie(s)

Koken op grote hoogte

Laatst verbleef ik voor een zakelijke training een paar dagen aan de Bodensee. Ik was op bezoek bij een Zwitserse fabrikant van warme chocomachines waar ik een training tot ‘Chocolate Rescue Worker’ volgde. Sinds kort vertegenwoordig ik namelijk r...Lees verder

16 oktober 2016 door Miranda Muller in Recepten | 4 reactie(s)

15 gerechten die je zeker moet eten als je in de Alpen bent

Een vakantie in de bergen is wat ons betreft onlosmakelijk verbonden met het eten van heerlijke lokale specialiteiten. Een enorme Schnitzel die te groot is voor je bord, smaakvolle bergkaas of lekkere zelfgemaakte yoghurt met verse frambozen. In d...Lees verder

2 september 2016 door Miranda Muller in Recepten | 0 reactie(s)

Recept: Tartiflette

Tartiflette! Wanneer je in de Franse Alpen op vakantie bent, zie je dit typische berggerecht ongetwijfeld op de menukaart staan. Deze heerlijke ovenschotel met aardappel, kaas, ui en spek is een goede maaltijd na een inspannende wandeling of fiets...Lees verder

26 augustus 2016 door Miranda Muller in Recepten | 0 reactie(s)

Recept: Zoete Knödels

Knödels, je houdt ervan of je vindt het niks. Persoonlijk houd ik wel van deze deegballen, vooral bij een heerlijke goulash of gevulde knödels met kaas, spek of spinazie. Maar zoete knödels, zoals bijvoorbeeld een Germknödel? Neuh...dat hoeft voor...Lees verder

19 augustus 2016 door Yvonne Smits in Recepten | 1 reactie(s)

Recept: Spaghetti Bolognese

Een gerecht dat je in elk Alpenland tegenkomt, is spaghetti bolognese (of op z'n Frans: spaghetti bolognaise). Dit heerlijke gerecht komt oorspronkelijk uit Italië, maar dankzij z'n ongekende populariteit, is het in veel landen (en berghutten) ver...Lees verder

12 augustus 2016 door Yvonne Smits in Recepten | 1 reactie(s)

Recept: Goulashsoep

Goulash is van oorsprong een Hongaars gerecht, dat in de loop van de eeuwen helemaal eigen is gemaakt door de Oostenrijkers. Dit komt met name doordat Hongarije in de 14e eeuw in handen kwam van de Oostenrijk. Sindsdien wordt Goulash(soep) ook in...Lees verder

5 augustus 2016 door Yvonne Smits in Recepten | 1 reactie(s)

Recept: Croûte au fromage

Ga je naar de bergen van Zwitserland of Frankrijk? Dan is de kans vrij groot dat je in de berghutten croûte au fromage op de kaart zult zien staan. Deze stevige boterham wordt meestal geserveerd in een ovenschaal en bestaat uit brood, kaas, ham en...Lees verder

29 juli 2016 door Yvonne Smits in Recepten | 0 reactie(s)

Recept: Kaasfondue

Kaasfondue! Absoluut een must wanneer je op vakantie gaat naar Zwitserland of Frankrijk. Nergens smaakt de fondue hetzelfde, omdat elk restaurant een andere keus maakt voor wijn, kaassoort en verhouding van de kazen. Het verhaal gaat dat kaafondue...Lees verder

22 juli 2016 door Yvonne Smits in Recepten | 1 reactie(s)

Recept: vlierbloesemsiroop

Regelmatig posten wij recepten van de allerlekkerste gerechten uit de bergen: kaiserschmarrn, schnitzel en Tiroler gröstl bijvoorbeeld. Genieten! Op warme dagen hebben we meer behoefte aan frisse, lichtere lekkernijen, zoals een koud glas Holunder...Lees verder

17 juli 2016 door Miranda Muller in Tips | 1 reactie(s)

10 Alpendrankjes die je zeker moet proberen

Dorst gekregen op een warme zomerdag in de Alpen? Kies dan eens niet voor een gewoon biertje of cola, maar probeer eens een typisch Alpendrankje. In berghutten worden veel pure dorstlessers vaak zelf gemaakt en smaken daardoor extra lekker. Heb ji...Lees verder

15 juli 2016 door Yvonne Smits in Recepten | 2 reactie(s)

Recept: Pretzels

Pretzels, wie kent ze niet?! Deze lekkere zoute broodjes kom je op heel veel plekken tegen. Van het tankstation in Zuid-Duitsland, tot de berghutten in Oostenrijk. Vaak hangen ze een beetje verscholen aan een rekje. De pretzel is een lekkere snack...Lees verder

8 juli 2016 door Miranda Muller in Recepten | 1 reactie(s)

Recept: Tiroler Gröstl

Tiroler Gröstl is een absolute 'must-eat' als je in de Oostenrijkse bergen bent. Hoewel de naam anders doet vermoeden, staat dit recept niet alleen in Tirol op de menukaart. Soms wordt het ook gewoon Gröstl genoemd, of Bauerngröstl. Het gerecht is...Lees verder

1 juli 2016 door Yvonne Smits in Recepten | 1 reactie(s)

Recept: Wiener Schnitzel

Ben je in Oostenrijk (of Duitsland), dan is het eten van een Schnitzel een must. Een goede Schnitzel is bijna net zo groot als je bord, relatief dun en lekker knapperig. Het liefst geserveerd met goudgele frieten, mayonaise, ketchup, een schijfje...Lees verder

16 mei 2016 door Yvonne Smits in Recepten | 1 reactie(s)

Frisse Italiaanse salade met mozzarella en parmaham

Als je aan Italië denkt dan denk je al snel aan het lekkere eten. Nergens zijn de pasta’s, pizza’s en risotto’s lekkerder dan in Italië. Als je deze zomer naar Italië op vakantie gaat, zul je hier ook vast en zeker van genieten. Toch heb je in de...Lees verder

26 maart 2016 door Yvonne Smits in Recepten | 1 reactie(s)

Recept: Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn! Iedereen die in de Oostenrijkse bergen is geweest heeft wel eens een bordje langs zien komen of besteld. Deze Oostenrijkse 'pannenkoek' staat in bijna elke hut op de kaart. Kaiserschmarrn worden vaak vergezeld door in rum gewelde r...Lees verder

19 maart 2016 door Yvonne Smits in Recepten | 2 reactie(s)

Recept: Rösti

Een van de bekendste gerechten uit Zwitserland is, naast kaasfondue natuurlijk, rösti. Oorspronkelijk is het een echt boeren ontbijt uit Duitstalig Zwitserland, maar tegenwoordig kom je rösti vaak tegen als bijgerecht bij hoofdgerechten of als lun...Lees verder

1 februari 2016 door Miranda Muller in Recepten | 0 reactie(s)

Recept: Käsespätzle

Käsespätzle, is in bijna elk (berg)restaurant in Oostenrijk wel te vinden. Het gerecht heet echter niet altijd hetzelfde, soms heet het Kässpätzle of Kasnocken. Gelukkig is het wel overal erg lekker! De zware kaasmassa wordt meestal opgediend in e...Lees verder

28 december 2015 door Miranda Muller in Recepten | 0 reactie(s)

Onbekend Frans gerecht: Berthoud

De Berthoud is een stuk minder bekend dan de Tartiflette, maar zeker niet minder lekker. Het is een kenmerkend gerecht uit Chablais in de Haute Savoie. Je kunt eindeloos variëren door verschillende kaassoorten te gebruiken. Het hoofdingrediënt van...Lees verder

12 juli 2015 door Joris Van Dijk in Recepten | 1 reactie(s)

Culinaire lekkernijen uit Oostenrijk

De bergregio's van Oostenrijk bieden een grote hoeveelheid culinaire specialiteiten, die elk het karakter van de regio's weerspiegelen. Zo staan er op de menukaarten in Tirol stevige, pikante gerechten en zoete deeggerechten. In de soep, met zuurk...Lees verder

22 oktober 2014 door Thijs Termeer in Recepten | 2 reactie(s)

Recept: zalmforel met een groentesalade

Steven Hartmann is sinds 2010 directeur van het AVITAL Resort Winterberg. De 47-jarige chef-kok vindt het gebruik van verse, hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten heel belangrijk. Hij bereidt er zijn seizoensgebonden gerechten mee. Zijn sterke...Lees verder

25 juli 2014 door Yvonne Smits in Recepten | 2 reactie(s)

Specialiteit uit Graubünden: Capuns

Gevulde wijnbladeren, sushi en Capuns. Allen gerechten bestaande uit producten verpakt in bladeren. Deze manier van koken is al eeuwenoud. Ook in Graubünden wordt deze techniek al jaren gebruikt onder de naam Capuns, in Nederland ook wel bekend al...Lees verder

29 maart 2014 door Thijs Termeer in Recepten | 1 reactie(s)

Slow food in Zuid-Tirol

Slow Food is het tegenovergestelde van Fast Food; lekker, puur en eerlijk eten, dat de culturele en traditionele keuken wil behouden. De oorspronkelijke gewassen, landbouwtechnieken, kruiden en veeteelt worden bij Slow Food gerespecteerd. Het begr...Lees verder

11 december 2013 door Joris Van Dijk in Algemeen | 3 reactie(s)

Culinaire hoogstandjes in het Zwarte Woud

Hier klopt het helemaal: de weg naar het hart gaat door de maag. Eigenlijk zou je alleen al vanwege de culinaire geneugten met vakantie naar het Zwarte Woud moeten gaan en daarvoor hoef je nog niet eens de talrijke met koksmutsjes, sterren of poll...Lees verder

7 augustus 2013 door Thijs Termeer in Recepten | 2 reactie(s)

Recept: Schwarzwalder Kirsch

Het Zwarte Woud ligt in het zuidwesten van Duitsland en is een populaire vakantiebestemming. In de uitgestrekte bossen is het onder meer heerlijk wandelen en fietsen. Het is het grootste middelgebergte van Duitsland en met 1493 meter is de Feldber...Lees verder

19 april 2013 door Joris Van Dijk in Recepten | 0 reactie(s)

Zwitsers bergrecept: Älplermagronen

Älplermagronen is een traditioneel eenpansgerecht uit de Zwitserse Alpen. Pas na de aanleg van de Gotthard-spoorwegtunnel deden pasta en vooral macaroni hun intrede in de Zwitserse bergen. Deze deegwaren werden meegebracht door de Italiaanse arbei...Lees verder

19 februari 2013 door Thijs Termeer in Algemeen | 1 reactie(s)

Oostenrijkse bergrecepten

Uit de Oostenrijkse keuken komen tal van heerlijke bergrecepten. Eenvoudig te maken maar zeer smaakvol. Tiroler Gröstl, Kaiserschmarrn, Käsespätzle en Salzburger Nockerln zijn hier goede voorbeelden van. Deze gerechten smaken niet alleen op de be...Lees verder

24 november 2010 door Miranda Muller in Recepten | 2 reactie(s)

Herfstgerecht: Zwitserse Vermicelles

Vermicelles is een zoete Zwitserse specialiteit gemaakt van kastanjes. Oorspronkelijk komt het uit het zuiden van Zwitserland, Ticino, maar inmiddels is de lekkernij in heel Zwitserland verkrijgbaar. Misschien minder bekend als de kaasfondue en ra...Lees verder

Zomervakantie tips