Skip to navigation Skip to main content

10 familievriendelijke campings in de Franse Alpen

Zwembad Camping Frankrijk

Op zoek naar een familievriendelijke camping in de Franse Alpen? In dit weblog hebben we tien campings op een rijtje gezet waar het hele gezin zich thuis voelt. Animatie, sanitair, speeltuinen, zwembaden, op de meeste kindvriendelijke campings in de Franse Alpen is het allemaal aanwezig. Daarnaast bevindt de ruige natuur zich letterlijk in de achtertuin van de campings. Vanaf de camping kun je uitstekend bergwandelen of andere familievriendelijke activiteiten ondernemen. Overal in de Franse Alpen zijn geschikte campings te vinden voor een zomervakantie met kids.

Kamperen met kinderen in de Franse Alpen

Tijdens een vakantie met kinderen in de Franse Alpen valt er genoeg te ontdekken. Ga met een lift de bergen in, kom tot rust aan een zwembad of meer of onderneem een van de vele uitstapjes. Een ideaal uitgangspunt voor een familievakantie in de Franse Alpen is een kindvriendelijke camping. Van noord naar zuid zijn er campings te vinden waar jong en oud zich thuisvoelt. Hieronder hebben we tien familievriendelijke campings in de Alpen voor je uitgelicht. 

1. Camping L'Ideal, Meer van Annecy

Camping L'Ideal ligt aan de westoever van het Meer van Annecy. Kinderen hoeven zich hier geen enkel moment te vervelen. Er is animatie waarbij de kids onder meer gaan knutselen, verven en beeldhouwen. Ook worden er sporttoernooien en muzikale avonden georganiseerd. Daarnaast biedt het meer van Annecy tal van mogelijkheden: zeilen, duiken, surfen, kanoën etc. Ook beschikt camping L'Ideal over een zwembad met kinderbad en glijbanen. 

2. Camping Le Bontemps, Vernioz

Camping Le Bontemps ligt aan de oevers van een kleine rivier tussen Lyon en Valence. De kindvriendelijke camping heeft 120 staanplaatsen en staat bekend om de prachtige botanische tuin. Ook is er een Zen tuin met bruggetjes en fonteinen. De miniclub staat in juli en augustus klaar om met de kinderen leuke activiteiten als schatzoeken te doen. Het zwemparadijs beschikt onder meer over een pierenbad en een glijbaan van meer dan 35 meter lang.

3. Camping Domaine L'Ecrin du Lac, Lac de Serre-Ponçon

Camping Domaine L'Ecrin du Lac ligt aan het populaire Lac de Serre-Ponçon. Het uitzicht over het meer is prachtig! Alles wat families nodig hebben voor een geslaagde vakantie vinden zij hier. Zon, een meer, een zwembad, speeltuin, animatie in juli en augustus, pingpontafel en meer. Een aanrader is om een bootje te huren en het Lac de Serre-Ponçon op te gaan.

4. Huttopia Bourg Saint Maurice

Op een camping van Huttopia voelen families zich altijd thuis. Camping Huttopia Bourg Saint Maurice vormt hier geen uitzondering op. Het is een middelgrote camping met staanplaatsen en huuraccommodaties. Kinderen kunnen zich urenlang vermaken in het buitenzwembad met pierenbad. Ook kun je hier leren boogschieten of deelnemen aan een van de georganiseerde sporttoernooien. Kinderen van 5 tot 12 jaar kunnen zes ochtenden per week creatieve workshops volgen. Ook zijn er regelmatig goochelshows, thema-avonden en concerten.

5. Camping Les Trois Lacs, Belmont-Tramonet

Op Camping Les Trois Lacs is van alles te doen! De camping wordt omringd door rivieren en meertjes, wat avontuur garandeert. Ook is er een waterspeeltuin met fontein, clown en een glijbaan. Tijdens het hoogseizoen is er een animatieprogramma voor kinderen van alle leeftijden. Dankzij het multisportveld kun je diverse sporten ondernemen zoals een potje voetbal of badminton.

6. Camping A la Rencontre du Soleil, Bourg d'Oisans

Wanneer de vaders lopen te zwoegen op de flanken van de L'Alpe d'Huez moeten de kinderen ook vermaakt worden. Hiervoor is er in deze omgeving geen betere camping dan A la Rencontre du Soleil. Er is een heerlijk verwarmd zwembad, een sportterrein en tijdens het hoogseizoen is er één keer per week een muziekavond. Bij de kinderclub zijn nieuwe vriendjes en vriendinnetjes zo gemaakt. Iedere ochtend worden er activiteiten als schminken en schatzoeken georganiseerd.

7. Camping Eden de la Vanoise, Landry

Camping Eden de la Vanoise ligt in Landry, een klein plaatsje tussen Bourg-Saint-Maurice en Moûtiers. De camping bevindt zich direct aan de oevers van de Isère en ook is er een overdekt, verwarmd zwembad met water van 30-32 graden. Bij de kinderclub kunnen kan naar hartenlust worden gespeeld, getekend en geknutseld. Ook is er voor kinderen een overdekte speelplaats met tafelvoetbal en een biljarttafel.

8. Camping Sunêlia l'Hippocampe, Volonne

Camping Sunêlia l'Hippocampe ligt in het zuiden van de Franse Alpen. Kinderen zullen zich hier geen moment vervelen! Er is animatie voor kinderen van alle leeftijden. Zo worden er onder andere workshops, kooklessen, speurtochten, optredens en sporttoernooien georganiseerd. Natuurlijk is er ook een groot zwembad met kinderbad en vijf waterglijbanen. Voor de oudere kinderen is er zes dagen per week een disco in de aanwezige discotheek.

9. Camping Le Coin Tranquille, Les Abrets en Dauphiné

Camping Le Coin Tranquille is een gezellige familiecamping in de Isère. Aangezien een deel van het zwembad kan worden overdekt, kun je hier bij alle weersomstandigheden zwemmen. Voor de kleintjes zijn er in het kinderbad verschillende speeltoestellen. Op camping Le Coin Tranquille worden regelmatig sportwedstrijden georganiseerd en bij de Nederlandstalige kidsclub zijn nieuwe vriendjes en vriendinnetjes zo gemaakt.

10. Camping la Chataigneraie, Anneyron

Op flowercamping la Chataigneraie hangt een gemoedelijke sfeer en jong en oud zal zich hier thuis voelen. Tijdens het hoogseizoen is er iedere dag animatie, zowel overdag als in de avond. Faciliteiten waar de kids gebruik van kunnen maken zijn onder meer een beachvolleybalveld, tafeltennis, trampoline en zwembad. Voor de ouders is er een ‘Zen Spa’ met jacuzzi en sauna. De camping is aangelegd op een heuvel en dit is wel iets om rekening mee te houden wanneer je hier vakantie wilt gaan vieren met kleine kinderen.

Meer campings in de Franse Alpen

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.