Skip to navigation Skip to main content

5 leuke themawandelpaden in de Zillertal Arena

9578 - 5 leuke themawandelpaden in de Zillertal Arena

Wandelen in de bergen, heerlijk! Veel bestemmingen bieden een ruime keus aan wandelpaden. Zo ook de Zillertal Arena. In en rondom de dorpen Zell am Ziller en Gerlos vind je tientallen kilometers aan wandelpaden. Maar, waar begin je nou? Veel keus is fijn, maar tegelijkertijd ook lastig. Gelukkig komt Zell-Gerlos met de oplossing: themawandelpaden! Dit type wandelpaden zijn niet zomaar wandelpaden. Elke route heeft een bijzonder thema, waardoor het een beleving op zich is. Hieronder vind je onze favoriete themawandelpaden van Zell-Gerlos.

#1. Holzweg

In het centrum van Zell am Ziller begint de Holzweg, een themawandelpad voor de hele familie. Deze wandeling is 3 kilometer lang en overbrugt 290 hoogtemeters. Het hoogste punt ligt op 855 meter, dus je blijft vrij laag. Tijdens de wandeling leer je van alles over het bos. Op meerdere punten kom je een ‘Erlebnisstation’ tegen. Door middel van beeld, tekst en geluid leer je hier meer over de dieren, planten en geschiedenis. Het doel is om wandelaars bewust te maken van de omgeving en de natuur.

#2 Schmankerlweg

Ook zo dol op lokale lekkernijen? Dan is de Schmankerlweg wat voor jou! Vanuit Zell am Ziller neem je de Rosenalmbahn naar de top. Hier begint de route bij de Rosenalm, op 1750 hoogtemeters. De wandelroute is zo’n 3 km lang en het hoogste punt ligt op 1940 meter. Je kunt de tocht prima met kinderen lopen. Aan het eind van het pad kom je uit bij de Schmankerlhütte Keuzwiesenalm. Hier staan meerdere heerlijke lokale lekkernijen op je te wachten. Deze heb je zeker verdiend na deze 'zware' wandeltocht. ;-)

Lees hier meer over wandelen in de Zillertal Arena >

#3. Erlebnisreichweg

Tussen Gerlos en Gmünd loopt de Erlebnisreichweg. Net zoals de vorige twee wandelpaden is ook dit pad zo’n 3 kilometer lang en is het geschikt voor kinderen. Dit pad overbrugt slechts 60 hoogtemeters, waardoor het pad relatief makkelijk is. Onderweg kom je her en der verschillende en bijzondere kunstwerken tegen. Velen zijn sculpturen die uit hout gesneden zijn, sommige tot wel 3 meter hoog!

#4. Panoramaweg

Een must wanneer je in de bergen bent, is natuurlijk het bewandelen van een panoramaweg. Onderweg kun je genieten van een bijzonder uitzicht en je kennis van de omliggende toppen testen. Ook in de Zillertal Arena kun je een panoramaweg wandelen. Net zoals bij #2 neem je de Rosenalmbahn naar de top. Deze keer loop je echter de andere kant op. De route is kort, maar daardoor leuk en toegankelijk. In 20 minuten tijd daal je van 1740 naar 1700 meter, naar de Kreithütte. Maar, onderweg en bij de Kreithütte kun je natuurlijk genieten van het bijzonder mooie uitzicht!

#5 Mannen- en vrouwentour

Je kent het wel, soms wil je gewoon alleen even met je vrienden of vriendinnen op pad. Gelukkig begrijpt Zillertal Arena dit helemaal. Daarom kun je als man zijnde meedoen aan de mannentour en vrouwen kunnen meedoen aan de vrouwentour. Beide zijn 4-daagse huttentochten door de bergen. Je kunt meedoen van 10 juni tot en met 24 september 2017. In vier dagen tijd overbruggen beide touren meer dan 3000 hoogtemeters. Dus zoek je een leuke uitdaging voor jouw vrienden- of vriendinnengroep? Doe dan mee met de mannen- of vrouwentour.

Bekijk op onderstaande kaart alle themapaden

Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.