Skip to navigation Skip to main content

Campings aan het Iseomeer: tips & inspiratie

8520 - Campings aan het Iseomeer: tips & inspiratie
© Pixabay

Campings aan het Iseomeer zijn er genoeg. Het Iseomeer ligt in Noord-Italië (Lombardije), iets ten westen van het bekende Gardameer. Rondom het meer vind je meerdere plaatsen, waaronder Iseo, Marone en Pisogne. Je kunt hier heerlijk kamperen op een van de vele campings die direct aan de oevers liggen. Van groot tot klein, voor families en actievelingen. In dit artikel tips en inspiratie voor het vinden van een geschikte camping aan het Iseomeer.

Campings Iseomeer

Dat je op zoek bent naar een camping aan het Iseomeer verrast ons niet. De omgeving is prachtig en er val hier van alles te ondernemen. Het Iseomeer is zo’n 25 km lang en 4,5 km breed. In het meer liggen een aantal eilanden, waarvan Monte Isola de grootste is. Dankzij de grootte is het Iseomeer een bestemming die verschillende doelgroepen trekt. Zowel families, watersporters als bergsporters voelen zich hier thuis. De campings aan het Iseomeer zijn zeer verschillend. Er zijn grote familiecampings met veel faciliteiten, maar ook kleinschalige campings met meer rust.

Watersport in en op het Iseomeer

Bij een meer horen natuurlijk watersporten. Ook het Iseomeer biedt veel mogelijkheden op dit gebied. Je zal hier regelmatig windsurfers en zeilers tegenkomen. Verder kun je hier ook kitesurfen, wakeboarden, roeien, kanoën, duiken en kajakken. Sommige campings aan het meer bieden mogelijkheden voor het uitoefenen van deze watersporten. Camping Cave is een van deze campings en biedt mogelijkheden tot het huren van verschillende boten. Camping Bellini heeft een eigen jachthaven met 100 plekken. Voor wie graag in een vakantiehuis aan het Iseomeer overnacht, zijn er ook genoeg mogelijkheden.

Lees ook: de 8 mooiste campings aan een bergmeer

8520 - watersport iseomeer (1)

Campings Iseomeer met kinderen

Families met kinderen kunnen natuurlijk ook terecht aan het Iseomeer. Onder andere campings Del Sole en Sassabanek zijn ideaal voor families. Camping Del Sole is een relatief grote camping, met meer dan 340 plaatsen. Je kunt hier een plek voor je tent huren, maar ook verblijven in bungalows en caravans. Voor kinderen is er een zwembad, animatieteam en speeltuin. Ook kun je hier terecht voor het verhuur van onder andere fietsen. Camping Sassabanek biedt veel plaatsen voor caravans, tenten en je kunt overnachten in leuke bungalows. Het grote zwembad is een paradijs voor kinderen. Verder vind je hier een speeltuin, bar, restaurant, tennisbanen, waterfietsverhuur en een surf- en kanoschool.

Lees ook: 8 campings met zwembad in de Italiaanse bergen

Rust en ontspanning op de camping aan het Iseomeer

Behoefte aan een kleine camping waar je je heerlijk kunt terugtrekken en kunt genieten van rust en ontspanning? Ook deze campings vind je aan het Iseomeer. Camping Punta d'Oro en Agriturismo La Tesa zijn voor jou de ideale campings. Camping Punta d'Oro biedt ongeveer 62 riante plaatsen op een grasveld, allemaal met uitzicht over het meer. Op deze camping vind je dat wat je nodig hebt. Voor de échte rustzoekers is er Agricamping La Tesa, met slechts 15 plaatsen. Klein en simpel, maar voorziet wel in alle gemakken. En leuk voor de paardenfans: er is een manege! Ook het intieme vakantieparkje met zwembad, Casa Genny, is een aanrader.

Meer accommodaties aan het Iseomeer



Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.