Skip to navigation Skip to main content

5x Wandelen in Nassfeld-Pressegger See

Karnischer Höhenweg
© Nassfeld-Pressegger See / Daniel Gollner

Ken jij Nassfeld-Presseger See al? Deze fijne vakantiebestemming met onder andere het dorp Hermagor-Pressegger See vind je in het zuiden van Karinthië, op de grens met Italië. Een populaire activiteit in deze omgeving is (natuurlijk) wandelen. Genieten van de Oostenrijkse Alpen, prachtige uitzichten en onderweg bijkomen in de mooiste berghutten. Omdat we stiekem een beetje fan zijn van Nassfeld-Pressegger See, lichten we in dit blog 5 fijne wandeltochten uit.

1. Marienpilerweg

In Karinthië vind je meerdere pelgrimages, waaronder de Marienpilerweg. Deze tocht is een 266 kilometer lange pelgrimage ter ere van de Heilige Maagd Maria. Over de hele route kom je langs 23 gemeenten en 41 parochies. De route loopt ook door de regio Nassfeld-Presseger See, namelijk de achtste etappe. De hele route begint in Maria Rojach, via Klagenfurt, de Wörthersee, Villach, Hermagor-Pressegger See en Kötschach-Mauthen naar Maria Luggau. De achtste etappe loopt van Feistritz an der Gail naar Watschig en is 28,5 kilometer lang. Over de route doe je zo’n zes à zeven uur.

2. Karnischer Höhenweg

Deze lange afstandswandeling is maar liefst 150 kilometer lang. De route loopt tussen Sillian en Thörl-Maglern, via de Karnische Alpen en langs de grens van Oostenrijk en Italië. Bijzonder aan deze route is dat je door de bergen, langs het water en door weilanden loopt. Onderweg kom je oude militaire posten uit de Eerste Wereldoorlog tegen. In principe kun je de route in acht etappes lopen. De tocht is wel voor de geoefende wandelaar.

Karnischer Hohenweg
© Michael Stabentheiner / Kärnten Werbung

3. Garnitzenklamm

In bergen waar water loopt vind je regelmatig een bijzonder natuurspektakel: een kloof. De Garnitzenklamm is zo’n kloof, die in de loop der jaren is uitgesleten door het riviertje de Garnitzenbach. Ondertussen is de kloof vier kilometer lang en biedt het een bijzondere bestemming om te wandelen. Je vindt hier maar liefst vier wandelroutes tussen de twee en een half en vijf uur. Leuk is dat je een rondje kunt wandelen om de kloof.

4. Aqua trail

Deze route is een must voor elk gezin met (kleine) kinderen! De route is wellicht ‘maar’ anderhalve kilometer lang, maar zorgt voor veel vermaak. Deze wandelroute is een educatieve route waarbij kinderen spelenderwijs leren over het water in de bergen. Onderwerpen als waar komt het water vandaan en hoe wordt een dam gebouwd komen ter sprake. Natuurlijk is het vooral ook een hele leuke route met fonteinen, klimtoestellen, boten een speeltuin en trampolines.

Aqua Trail
© Peter Maier / Austrian Mediahouse

5. Historische Meile

Deze route is ook een educatieve route, maar dan voor volwassenen. In 2016 vierde de Nassfeldkirche en Nassfeldstraße het 100-jarig bestaan. Dit werd gevierd door de creatie van de ‘Historische Meile’ oftewel een historishe wandelroute van drie en een halve kilometer. Tijdens deze route leer je meer over de voormalige landsgrenzen, jagen, WWI, wapens, de Nassfeldkirche en de Nassfeldstraße.

Zomer Auteur11

Over Joris

Joris houdt van actie en avontuur. Zowel in de zomer als winter is hij veel in de bergen te vinden om te skiën, mountainbiken, klimmen of te hiken. Noem een willekeurige plaats in de Alpen en Joris is er geweest, of weet er in ieder geval veel van.