Skip to navigation Skip to main content

6 x handige apps tijdens het kamperen

8394 - 6 x handige apps tijdens het kamperen

Een week (of meer) offline is ontzettend fijn, maar eigenlijk is onze telefoon ook tijdens het kamperen niet meer weg te denken. Hoe kun je anders inschatten hoeveel inhoud er nog in de gasfles zit, als je van plan bent te gaan barbecueën. En waar haal je de inspiratie voor een lekkere avondmaaltijd vandaan? In dit weblog hebben we 5 handige kampeerapps voor je op een rijtje gezet.

#1. ANWB Camping app

In de ANWB Camping app vind je ruim 9000 campings in 27 Europese landen. De campings in de Benelux zijn gratis in te zien, maar om de campings daarbuiten te kunnen bekijken, moet je geld betalen. Je kunt de campingdatabase van het desbetreffende land vanaf €0,99 per jaar aanschaffen. Via de app kun je gemakkelijk reserveren of contact opnemen met de camping. Je kunt reviews teruglezen en de campings delen via social media. De ANWB Camping app is offline te gebruiken en gratis te downloaden voor iOS en Android.

#2. Primagaz Easyblue

Het is belangrijk om te weten hoeveel gas er nog in de gasfles zit. Je wilt immers weten hoe lang je nog kunt koken, barbecueën of verwarmen voordat je de fles moet laten bijvullen. Gelukkig biedt de Primagaz Easyblue app daarvoor een handige oplossing. Vanuit het idee dat de fles bij iedere inhoud een ander geluid afgeeft, is deze app ontstaan. Geef een tik op de fles en meet het geluid met de app. Binnen 10 seconden weet je of je nog kunt koken, of dat je eerst even naar de campingwinkel moet gaan. De app laat zien waar die zich bevindt en geeft je verder een aantal heerlijke barbecue tips. De Primagaz Easyblue app is gratis te downloaden voor iOS en Android.

primagaz
Met de app met je gemakkelijk en snel de inhoud van de gasfles

#3. Camping Recipes!

Voor veel mensen is het tijdens het kamperen een hele klus om een lekkere avondmaaltijd te bedenken. Het liefst ga je elke dag uiteten, maar om de kosten te drukken, flans je zo nu en dan ook zelf iets in elkaar. Een bezoekje naar de lokale supermarkt is leuk en het is altijd weer een groot avontuur om thuis te komen met de spullen die je ook daadwerkelijk wilde hebben. Om het denkwerk een beetje te versoepelen, kun je de apps Camping and Outdoor Recipes (Android) en Camp Recipes (iOS) downloaden. Beide apps beschikken over allerlei lekkere en gemakkelijke recepten voor op de camping.

#4. ACSI Campings Europa

Met behulp van deze app kun je snel en gemakkelijk bekijken welke camping er bij jou past. Niet alleen thuis, maar ook onderweg. De app is zonder internet te gebruiken en dat is ideaal tijdens een rondreis of roadtrip. Je kunt ruim 8600 campings bekijken in de app. Is er plaats, dan kun je met behulp van de app reserveren en de route plannen. De ACSI Campings Europa app is gratis te downloaden voor iOS en Android. Vervolgens moet je wel betalen voor de campingpakketten per land. Je sluit een lidmaatschap af voor een jaar en na dat jaar kun je gemakkelijk stoppen of verlengen. Prijzen variëren tussen €0,99 en €12,99 (alle campings).

ACSI Campings Europa
Zoek gemakkelijk een leuke camping met de ACSI Campings Europa app (Foto: © Eurocampings.nl)

#5. SkyView Free

Eén van de fijnste momenten van kamperen is dat wanneer het eenmaal donker wordt, het vaak ook echt donker is. De kaarsjes gaan aan, de zaklampen worden tevoorschijn gehaald en de rust op de camping keert terug. Je zit in je luie stoel voor de luifel en je geniet met een glas wijn in je hand van het geluid dat de krekels om je heen maken. De hemel is helder en er schitteren duizenden sterren. Op zulke momenten is het leuk om te weten welke sterren waar schijnen. Met de app SkyView kun je, door simpel je telefoon naar de hemel te richten, bekijken welke sterren waar staan. De app SkyView is gratis te downloaden voor iOS en Android.

#6. iHandy Waterpas

Nadat je alle spullen uit de caravan hebt gehaald, kom je erachter dat je de waterpas bent vergeten mee te nemen. Niet fijn, want niks is vervelender dan slapen in een scheve positie. Gelukkig biedt de iHandy Waterpass app daarvoor de oplossing. De app is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Welke app is voor jou onmisbaar tijdens het kamperen? Of heb je nog tips? Laat het ons weten in een reactie.

Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.