Skip to navigation Skip to main content

Fiss: een zonnige vakantiebestemming voor het hele gezin

8370 - Fiss: een zonnige vakantiebestemming voor het hele gezin

Gelegen op een hoogte van 1438 meter, in het district Landeck in Tirol, ligt het gezellige dorpje Fiss. Samen met de dorpen Ladis en Serfaus wordt Fiss ook wel het ‘Zonneterras van Tirol’ genoemd. Dat heeft alles te maken met de flinke hoeveelheid zonuren die je hier kunt verwachten (wel 2000 per jaar!). Fiss is ideaal voor een familievakantie met het hele gezin. In de weidse omgeving kun je terecht voor allerlei leuke activiteiten en je zult je er niet snel vervelen.

Charmant, pittoresk en gezellig

Fiss is van oudsher een boerendorpje. In de loop der jaren hebben steeds meer toeristen het dorp weten te vinden, maar ondanks dat heeft Fiss haar natuurlijke charmes wel weten te behouden. De huizen zijn veelal Retoromaans qua stijl en traditioneel ingericht. In het dorp staat één van de oudste parochiekerken uit de regio. Deze indrukwekkende kerk uit de 14e eeuw is zeker de moeite van een bezoek waard. Verder vind je er leuke accomodaties, diverse restaurantjes, barretjes en een aantal kleine winkeltjes.

Genoeg plezier voor het hele gezin

Als je op zoek bent naar een bestemming voor het hele gezin, dan ben je in Fiss aan het juiste adres. Zowel kleine kinderen als tieners zullen hier genoeg avonturen beleven. De Alpen dienen als natuurlijke speelplaats, maar voor nog meer uitdaging kun je ook een bezoek brengen aan de drie fun- en avonturenparken. Fiss heeft zelf een leuk avonturenpark met allerlei uitdagende attracties. Daarnaast is er het Hög Adventure Park met een heerlijk zwemmeer en het avonturenpark in Serfaus. Verder zijn er voor kinderen vanaf drie jaar speciale dagprogramma’s. Zo kun je als ouder af en toe ook een beetje tot rust komen.

Fietsen en mountainbiken in Fiss

Fiss heeft voor fietsers en mountainbikers ontzettend veel te bieden. Zo vind je hier onder andere 200 kilometer aan goed bewegwijzerde mountainbike parcours en 85 kilometer aan fietspaden voor elektrische fietsen. Daarnaast heeft Fiss samen met Serfaus en Ladis het ‘Bikepark Serfaus-Fiss-Ladis’. Met 9 trails voor alle niveaus is dit bikepark het grootste van heel Tirol. Jong, oud, beginner en gevorderde vinden hier de ultieme adrenalinekick. Er is zelfs een speciaal park ingericht voor de kleintjes om zo de beginselen van het mountainbiken onder de knie te krijgen. Klik hier voor meer informatie over de verschillende trails en de kaarten van het park.

mountainbiken en fietsen in fiss
Het bikepark heeft genoeg uitdaging te bieden voor ieder niveau (Foto: © christianwaldegger.com)

Wandelen in Fiss

Fiss heeft voor de wandelaar genoeg te bieden. Met zo’n 500 kilometer aan goed bewegwijzerde wandelpaden zijn er voldoende mogelijkheden voor een wandelvakantie. Er zijn eenvoudige, maar ook uitdagende wandelroutes en ook aan de Nordic Walker is gedacht. Daarnaast vind je in de omgeving van Fiss ook verschillende themawandelingen die het leuk maken voor het hele gezin. Hieronder vind je een kleine selectie van de wandeltochten.

  • De panoramawandelweg naar Ladis: een medium zware wandelroute van 12,7 kilometer.
  • De Waalweg route naar de Kuhalm: een makkelijke wandelroute van 2,5 kilometer.
  • Fiss – Obladis – Wodeturm tower – Kitzschrofenweg: een makkelijke wandelroute van 13 kilometer.
  • Een route naar de Rotpleiskopf (2,936 m) en Planskopf: een moeilijke wandelroute van 7,6 kilometer.
wandelen in fiss
Je vindt in Fiss en omgeving wandelpaden voor alle niveaus (Foto: © www.artinaction.de)

Weetjes en tips:

 

  • Bij een verblijf in Fiss krijg je de SUPER. SOMMER. CARD. gratis bij een overnachting. Met deze kaart kun je kosteloos gebruik maken van alle liften, de wandelbus en vele andere leuke extra’s. Klik hier voor meer informatie >
  • Ook ’s Winters is er in Fiss genoeg te doen. Als er eenmaal een dik pak sneeuw gevallen is, dan kun je hier genieten van ruim 200 kilometer aan pistes. Het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis is familievriendelijk en ideaal voor de beginnende- en gevorderde skiër.
  • Naast wandelen en fietsen zijn er nog veel meer outdoor sporten te beoefenen. Je kunt onder andere klimmen, paragliden en raften.
fiss
Fiss is een bestemming voor het hele gezin (Foto: © danielzangerl.com)

Heb jij Fiss wel eens bezocht en heb je nog tips? Laat het ons weten in een reactie!

 

Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.