Skip to navigation Skip to main content

Flachau: klein, fijn en familievriendelijk

8170 - Flachau: klein, fijn en familievriendelijk

Flachau is een kleine gemeente in het Salzburgerland en is samen met nog een paar andere deelgemeenten onderdeel van het district Sankt Johann im Pongau. Via een lange weg door het dal kom je aan in de authentieke, pittoreske dorpskern. Hier vind je de rustig kabbelende rivier de Ens, een aantal gezellige cafés, restaurants en een kleine supermarkt. Het is een gezellig dorp met een familievriendelijk karakter. In Flachau vind je de ideale combinatie tussen sportiviteit en ontspanning.

Flachau: een hele fijne vakantiebestemming voor jong en oud

Flachau is een dorpje met een rijke geschiedenis. Tot aan het begin van de 19e eeuw was Flachau een belangrijke naam in de ijzerindustrie. Helaas zijn de overblijfselen daarvan inmiddels gesloopt en kun je de sporen enkel nog terugzien in de straat- en huisnamen. Flachau is een kleine gemeente met ongeveer 2600 inwoners. Het dorp is gelegen op 927 meter hoogte en ligt vlakbij Salzburg. Ideaal, want zo kun je het niet alleen gemakkelijk met de auto bereiken, maar ook met het vliegtuig. Er zijn veel hotels, pensions en appartementen te vinden. Allemaal kindvriendelijk en erg gemoedelijk. De locale bevolking is ontzettend gastvrij en erg behulpzaam.

flachau
Flachau is een familievriendelijke vakantiebestemming (Foto: © Flachau Tourismus)

Een frisse duik in het water

Tijdens een zomerse dag is een frisse duik in het water meer dan welkom. Flachau is een langgerekt dorp en als je goed op de kaart kijkt, dan zie je dat er aan beide uiteinden een meer ligt. Aan de ene rand van het dorp, in het dorpje Flachauwinkl, ligt de Badesee. Aan de andere kant, bij Reitdorf, ligt de Reitechsee. In beide meren kun je zwemmen. Het water is kristalhelder en ontzettend schoon. Geniet van de zon op je huid en het verfrissende water uit de meren. Laat het zonnetje het toch een beetje afweten of wil je een keer wat anders? Dan is er ook een andere optie. De Therme Amadé is een groot wellness- en waterpretpark in Altenmarkt. Ben je met kinderen? Dan kun je helemaal los gaan in de 11 zwembaden en vele glijbanen. Meer toe aan ontspanning? Maak dan gebruik van de wellness faciliteiten.

Flachau
Er valt ontzettend veel te doen in Flachau (Foto: © Flachau Tourismus)

Activiteiten voor jong en oud

Tijdens een vakantie in Flachau ligt er een tal van activiteiten aan je voeten. Wandelaars kunnen genieten van kilometers lange wandelpaden en ook voor fietsers en mountainbikers zijn er diverse routes. Voor de iets uitdagendere sporter zijn er leuke klimparcoursen. Maar dat is niet alles. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tour met een Segway door de bergen? Of een ritje vol lol en adrenaline in de Alpine Coaster? Naast alle activiteiten op het land kun je ook een aantal activiteiten ondernemen in het water. Trotseer de rivier met een kano of raft, of klim, wandel en zwem in het water tijdens een canyoning tocht. Kort gezegd: je zult je hier niet snel vervelen!

flachau
Heb je wel eens gedacht aan het maken van een Segway tour door de bergen? (Foto: © Flachau Tourismus)

De ideale combinatie tussen sport en ontspanning

In Flachau vind je de ideale combinatie tussen sport en ontspanning. Je kunt de ene dag heel actief zijn en de andere dag heerlijk bijkomen. Het is immers vakantie! Er zijn diverse berghutten en restaurantjes waar je terecht kunt voor een typisch Oostenrijkse maaltijd. Ideaal voor een korte stop of voor een uitgebreide lunch. Dompel jezelf onder in de Oostenrijkse cultuur, proef de lokale wijnen en specialiteiten en geniet van alles wat er om je heen gebeurt.

Flachau
Proef de lokale specialiteiten in Flachau (Foto: © Flachau Tourismus)

Weetjes en tips

  • Bij een verblijf (met overnachting) in Flachau krijg je de gratis Flachau Sommer Card. Veel activiteiten zijn gratis of hebben een aantrekkelijke korting.
  • Voor de allerlekkerste biefstuk moet je echt naar restaurant Steakhaus Schusterhaeusl. Eigenlijk is alles lekker, maar de biefstuk is werkelijk fantastisch! Het restaurant is authentiek ingericht, bestaat uit veel hout en heeft een gezellige uitstraling.
  • Vanaf Flachau kun je gemakkelijk de omliggende dorpen bezoeken. Vooral Radstadt is een echte aanrader. Dit schattige plaatsje heeft een authentiek centrum en wordt omringt door een Middeleeuwse stadsmuur.
  • Ook ’s Winters is er in Flachau genoeg te doen. Wanneer de berghellingen wit kleuren wordt dit dorp omgetoverd in één groot skipaleis. Heerlijke pistes en een onwijs gezellige après-ski.

Ben jij wel eens op vakantie geweest in Flachau en heb je nog tips? Laat het ons weten in een reactie!

Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.