Skip to navigation Skip to main content

5x leuke activiteiten tijdens een vakantie in Gerlos

8166 - 5x leuke activiteiten tijdens een vakantie in Gerlos

Via een bergpas vanuit Zell am Ziller rijd je naar Gerlos. Heb je eindelijk de laatste bocht van de pas genomen, dan kom je langs een sterk stromende rivier het dorp binnen. Gerlos is een gezellig Oostenrijks dorp dat omgeven is door bergen en groene bergweides. Het dorp ligt op een hoogte van 1300 meter in de Zillertal Arena in Tirol en is de ideale bestemming voor een actieve- en sportieve vakantie. Er valt ontzettend veel te beleven en daarom heb ik de 5 leukste activiteiten voor je op een rijtje gezet.

#1. Raften of canyoning

Als je eenmaal de snelweg afrijdt, het Zillertal in, dan kom je langs de route een sterk stromende rivier tegen. Deze rivier stroomt ook door het dorp zelf en biedt, door de flinke stroming, de mogelijkheid tot raften. Op een rubberboot vaar je met hoge snelheden door het water. Gegarandeerd een middag met een flinke dosis adrenaline en heel veel lol. Een andere leuke wateractiviteit die echt niet mag worden over geslagen is canyoning. Tijdens canyoning volg je samen met een gids de route van de rivier. Wandelen, klimmen, abseilen en zwemmen, komen allemaal aan bod tijdens de tocht.

#2. Wandelen

Genieten van de prachtige natuur, de schone berglucht en de imposante bergtoppen tijdens een wandeling? Als wandelliefhebber ben je in Gerlos helemaal aan het juiste adres. Zwaar of rustig, je zult hier op en top genieten. Niet alleen in Gerlos zijn diverse wandelpaden te vinden, maar ook in de vijf zijdalen. Kies voor een bergtocht boven de 3000 meter, maak een wandeling rond het dorp richting de Stausee of kies voor de speciale thema wandelpaden. Leuk voor jong en oud. 

#3. Klimmen

Klimmen is een hele leuke activiteit voor jong en oud. Het maakt niet uit of je een ervaren klimmer bent of recreant, in Gerlos valt op klimgebied genoeg te beleven. Er zijn diverse mogelijkheden, namelijk:

  • De klimtuin: een route van ongeveer 2 uur over een parcours met ruim 60 stations en uitdagende ziplines. Leuk voor jong en oud!
  • De klimtoren: in het centrum van Gerlos vind je deze 12 meter hoge klimtoren. Ideaal om te oefenen voor het echte werk.
  • Klimtuin Riederklamm: in de klimtuin Riederklamm maak je kennis met het rotsklimmen. Er zijn drie verschillende routes met een lengte variërend tussen de 40 en 150 meter. De route duurt ongeveer 2 uur en biedt diverse uitdagingen.
  • Alpine klimpad Gerlossteinwand: hier klim je naar grote hoogtes over een uitdagend klimpad. De route duurt zo’n 1,5 tot 2 uur en start vanaf het bergstation van de Gerlossteinbahn. Je klimt naar een hoogte van 2166 meter.
  • Klimpad Talbach: dit klimpad is nog maar net aangelegd. Je vindt het pad vlak naast de waterval van Talbach. Je kunt de moeilijkheidsgraad zelf aanpassen en dat maakt deze klimroute ook ideaal voor de gevorderde klimmer. De route duurt ongeveer 1,5 uur.

#4. Paragliden

Het uitzicht over de bergen en de natuur is natuurlijk prachtig met beide benen aan de grond, maar nog veel specialer vanuit de lucht. Geen enge sprongen uit een vliegtuig, maar gewoon een flinke aanloop nemen en opstijgen. Zo vrij als een vogel geniet je van al het moois dat onder je gebeurt. Het klinkt misschien ontzettend spannend, maar ik wil je echt aanraden om het te proberen, want het is zo leuk!

#5. Mountainbiken

Gerlos beschikt samen met de Zillertal Arena over een breed scala aan mountainbike routes. In de zogeheten 'Bike Arena’ vind je ruim 200 kilometer aan paden. Er zijn uitdagende tochten, maar ook relaxte routes. Allemaal variërend in moeilijkheidsgraad en afstand. Fiets door de bossen en over de prachtige natuurpaden en geniet. Neem de mountainbike mee in de gondel en daal vervolgens af naar het dal. Tips zijn de routes op de Isskogel en Brandbergjoch, of een rondje langs de Durlaßboden Stausee. Klik hier voor een overzicht van de routes >

Bekijk de locaties op de interactieve kaart hieronder

Naast de activiteiten kun je op deze kaart ook een aantal almen, hutten en leuke eetgelegenheden terugvinden. Ideaal om even op adem te komen of voor een lekkere lunch. Tip: Tijdens een verblijf in Gerlos kun je voor een klein bedrag de speciale Zillertal Activcard aanschaffen. Met deze kaart ontvang je allerlei aantrekkelijke kortingen en kun je gratis gebruik maken van de bus en gondel.

Wat is jouw favoriete activiteit in Gerlos? Of heb je nog tips? Laat het ons weten in een reactie!

 

Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.