Skip to navigation Skip to main content
Kop Glühwein

Glühwein, heerlijk! In Nederland kun je het in de winter vaak krijgen bij de schaatsbaan of op een verwarmd terras. In de Alpen is het een populaire winterdrank, bijvoorbeeld tijdens de lunch of après-ski. Maar ook op een koude lente- of herfstdag is het een welkom drankje. Zeker na een pittige wandeling in de frisse berglucht. Even een rustmomentje met een heerlijk kruidig glaasje Glühwein. In Nederland kun je op veel plaatsen kant-en-klare glühwein kopen. Maar, niets is lekkerder dan verse, zelfgemaakte Glühwein. Gelukkig is het ook helemaal niet moeilijk om te maken. Wij delen in dit artikel een heerlijk recept voor Glühwein.

Zelf Glühwein maken

De kant-en-klare Glühwein uit de supermarkt is natuurlijk een goedkope en snelle manier om het warme winterdrankje te serveren, maar heel eerlijk: wanneer je eenmaal een eigen variant gemaakt hebt, wil je eigenlijk niets anders meer. De smaak van de kruiden en de sinaasappel in zelfgemaakte Glühwein proef je direct en is zoveel lekkerder. Bovendien is het zelf maken van Glühwein een fluitje van een cent en is de wijn snel klaar.

Recept Glühwein
© Spalder Media Group

Ingrediënten Glühwein

  • 1 liter van je favoriete rode wijn
  • 1 sinaasappel (sap en schil)
  • 4 kruidnagels
  • 2 steranijs
  • 75 gram suiker (of meer naar smaak)
  • 1 kaneelstokje

Bereiding Glühwein

Zet een ruime pan klaar op het fornuis. Was en halveer de sinaasappel. Knijp deze uit boven de pan en doe de uitgeknepen sinaasappel bij het sap. Voeg nu de wijn, suiker, het kaneelstokje, steranijs en kruidnagel toe. Zet de pan op middelhoog vuur en laat 10 minuutjes zacht pruttelen. Laat het mengsel niet koken, dan verdampt de alcohol. Proef of je de Glühwein zoet genoeg vindt. Zo niet, voeg extra suiker toe. Giet het mengsel door een zeef en verdeel over vier grote mokken.

Zum Wohl!

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.