Skip to navigation Skip to main content

Nieuws wintersport 2016/2017

7503 - Nieuws wintersport 2016/2017

Heb jij al een wintervakantie in de bergen geboekt? De keuze aan skigebieden is enorm en elk skigebied heeft unieke kenmerken. Ook deze zomer is er weer veel geïnvesteerd in de skigebieden, zodat je tijdens het wintersportseizoen van 2016/2017 gebruik kunt maken van de snelste en modernste faciliteiten. Bekijk hieronder een overzicht van een aantal ontwikkelingen. Zijn we er één vergeten? Deel het met ons in een reactie!

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

  • De veelgebruikte Schönleitenbahn in Vorderglemm wordt vervangen door een splinternieuwe gondellift. In elke gondel passen 10 personen en in plaats van 2000 wintersporters worden er maar liefst 3200 personen per uur vervoerd met de nieuwe lift.
  • In Hinterglemm is een nieuwe gondellift aangelegd, de 12er Express. Deze gondellift functioneert als verbindingsstuk tussen het dorp en de Zwölferkogel. Dat scheelt weer een stuk lopen, klunen en prikken!
  • De Oberschwarzachlift wordt omgebouwd tot een dubbele sleeplift.

Zell am See - Kaprun

In Zell am See - Kaprun is een nieuwe 10-persoons gondellift aangelegd, de zellamseeXpress. Deze lift ligt iets boven Viehhofen en gaat naar de top van de Salersbachköpfl. Hier kun je naar beneden skiën over de nieuwe piste van 3,3 kilometer. Het toekomstplan is om Zell am See - Kaprun te verbinden aan het Skicirus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, wat in 2018/2019 gerealiseerd wordt door een verbinding vanuit het dorp Viehhofen met de nieuwe zellamseeXpres.

De nieuwe zellamseeXpress in Zell am See - Kaprun

Sutbaier Gletscher

Vanaf eind oktober gaat de nieuwe en supersnelle 3 S gondellift open. De oude Eisgratbahn wordt vervangen door een lift met gondels voor 32 personen. Tevens wordt deze lift de nieuwe langste 3 S lift in de Alpen. De lift is in totaal 4,7 kilometer lang.

Sölden

Vanuit Sölden kun je met de Giggijochbahn en de Gaislachkoglbahn het skigebied bereiken. Degenen die in Sölden zijn geweest kunnen zich vast wel de drukke dagen en rijen bij de Giggijochbahn herinneren. Maar goed nieuws, vanaf komend winterseizoen wordt een nieuwe Giggijochbahn in gebruik genomen! De nieuwe lift heeft 10-persoons gondels, waardoor er per uur 2000 mensen meer dan eerst vervoerd kunnen worden!

Gerlos - Zillertal Arena

Ga je komende winter naar Gerlos? Dan hoef je je geen zorgen te maken om lange rijen, er wordt namelijk een tweede lift gebouwd in het dorp. Veel wintersporters zullen kunnen lopen naar de nieuwe Dorfbahn, een gondellift met gondels voor 10 personen. Bijzonder is het dalstation, waar niet alleen de Dorfbahn zal beginnen, maar waar ook ruimte is voor een parkeergarage, sportwinkel, skischool, skiverhuur en ski-depot.

St. Anton am Arlberg en Lech - Oberlech - Zürs

  • Waar Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn afgelopen jaar het nieuwe grootste skigebied van Oostenrijk werd, worden ze dit jaar ingehaald door Ski Arlberg. De aanleg van de nieuwe Flexenbahn verbindt de skigebieden van St. Anton am Arlberg en Lech - Oberlech - Zürs met elkaar.
  • Het dalstation van de Flexenbahn wordt het startpunt van de nieuwe Albonabahn II, richting Stuben.
  • Aan de kant van Zürs worden de Trittkopfbahn I en II vervangen door een 10-persoons gondelliften.
De nieuwe Flexenbahn in St. Anton am Arlberg

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

  • De Salvenmoosbahn in Hochsöll wordt voor het eerst sinds 1988 vernieuwd. De tweepersoons stoeltjeslift wordt vervangen voor een 10-persoons 'belevenis' gondel. Wat deze belevenis precies inhoudt houden de Bergbahnen nog even geheim.
  • Er komen ruim 100 nieuwe sneeuwkannonen bij, waardoor binnen 3 dagen 229 van de 280 pistekilometers besneeuwd kunnen worden.
  • Het parkeerdek bij het dalstation in Scheffau wordt uitgebreid met extra parkeerplekken en een nieuwe personenlift.

Galtür im Paznauntal

Het bruisende Ischgl is bekend bij veel wintersporters. Het nabijgelegen Galtür is nog lang niet zo groot en populair, maar timmert flink aan de weg. Komend winterseizoen worden de nieuwe Breitspitzbahn en nieuwe piste nr. 17 geopend! De oude tweepersoons stoeltjeslift wordt vervangen door een 10-persoons gondel.

Rauris

Komende jaren wordt er veel geïnvesteerd in het skigebied van Rauris. De eerste lift die vervangen wordt is de oude sleeplift aan de rechterkant van het skigebied. De nieuwe Waldalmbahn is een 10-persoonsgondel. Dat wordt genieten van de rode afdaling van de Waldalm, mede dankzij de extra sneeuwkanonnen die hier geplaatst worden!

Saas-Fee

Sinds 1976 brachten de oranje vierpersoonsbakjes van de Spielbodenbahn in Saas-Fee, Zwitserland, wintersporters de berg op. Vervanging was onoverkomelijk en de bouw is deze zomer begonnen. Vanaf 22 december kun je in Saas-Fee gebruik maken van de nieuwe 10-persoonsgondel.

Heb jij al een wintersportvakantie geboekt?

Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.