Skip to navigation Skip to main content

Kan ik met het openbaar vervoer naar de Alpen?

7440 - Kan ik met het openbaar vervoer naar de Alpen?

Tijdens een reis naar de Alpen pakken veel Nederlanders de auto. Sommige bestemmingen in de bergen liggen ver van de steden en openbaar vervoer is beperkt. Met de auto ben je flexibel en kun je deze bestemmingen makkelijk bereiken. Maar, niet iedereen heeft zin in een autorit van 10 uur of meer. Zeker als er maar één persoon is die kan rijden, is het pakken van de auto een drempel. Ook ben je met een auto toch minimaal een hele dag kwijt, waardoor de meeste reizigers een week of langer naar de bergen trekken. Maar kan het ook anders? Natuurlijk! Ook in de bergen zijn bestemmingen te vinden die snel en makkelijk te bereiken zijn met het openbaar vervoer. Hierdoor kun je ook een (lang)weekend naar deze bestemmingen. In dit blog lees je meer over waar je met het vliegtuig en de trein naartoe kunt. Heb jij nog tips? Laat het achter in een reactie!

Vliegen vanuit Nederland:

  • Schiphol (Amsterdam): Zürich, Milaan, Innsbruck, München
  • Rotterdam Den Haag: München, Innsbruck, Salzburg
  • Eindhoven: München, Milaan, Innsbruck, Salzburg

Met de trein in de Alpenlanden:

Ook in de Alpenlanden ligt een uitgebreid spoorwegen netwerk. Elk land heeft een eigen nationale spoorwegmaatschappij. Naast deze maatschappijen zijn er in de meeste landen (net zoals in Nederland) ook een aantal regionale spoorwegmaatschappijen. Hieronder de nationale spoorwegmaatschappijen. Op de websites kun je alvast de reis plannen en kaartjes boeken.

Met de ÖBB van Salzburg naar je vakantiebestemming

München

Vanaf het vliegveld van München ben je in ongeveer 30 minuten met de trein of bus op het centraal station van München. Vanaf daar kun je naar de volgende bestemmingen:

Salzburg

Vanaf het vliegveld van Salzburg kun je met de bus naar het centraal station, dit duurt ongeveer 15 minuten. Vanaf het station kun je door naar de volgende bestemmingen:

Innsbruck

Het centraal station van Innsbruck bereik je vanaf het vliegveld met de bus, wat ongeveer 20 minuten duurt. Vanaf Innsbruck centraal station kun je door naar:

Milaan

Milaan heeft meerdere vliegvelden. Wil je richting het noordoosten, dan kun je het beste vliegen op vliegveld Bergamo. Vanaf hier kun je richting de Alpen reizen met bus en/of trein. Vanaf vliegveld Bergamo ben je in ongeveer een uur op het centraal station van Milaan. Het vliegveld van Linate ligt dichterbij het centrum, ongeveer 20 minuten met de bus.

Zürich

Het vliegveld van Zürich heeft ook een treinstation, vanwaar je een trein kunt pakken naar de volgende bestemmingen:

Een ritje met een SBB trein biedt gegarandeerd een mooi uitzicht

Tips? Laat een reactie achter!

Mocht je met het openbaar vervoer naar een bestemming willen die geen treinstation heeft, dan is er meestal wel een mogelijkheid om een bus te pakken vanaf het dichtsbijzijnde station. Maar, nog makkelijker is een shuttle service. Informeer bij het plaatselijke VVV-kantoor, naar de mogelijkheden van een shuttle service vanaf een vliegveld.

Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.