Skip to navigation Skip to main content

De 8 mooiste campings aan een bergmeer

Camping

In de Alpen vind je de mooiste campings aan een bergmeer. Kamperen in de Alpen is al heerlijk, maar heb je een plekje op een camping aan een bergmeer, dan geniet je optimaal van twee elementen in de natuur: water en bergen. Er zijn veel verschillende kampeerterreinen langs het water te vinden. Van grote en goed bereikbare campings tot kleine pareltjes, waar je alleen met je tentje kunt komen. Wij hebben een aantal prachtige plekken voor je uitgezocht en een lijstje gemaakt met de 8 mooiste campings aan een bergmeer.

1. Seecamping Mössler, Millstättersee (Oostenrijk)

Seecamping Mössler ligt aan de populaire Millstättersee in de zuidelijkste én zonnigste regio van Oostenrijk: Karinthië. Deze kleinschalige comfortabele camping beschikt over alles wat een luxe kampeerder zich wenst: stroom, eigen watervoorziening en wifi. Verder is er een campingwinkel, restaurant en zwembad. De camping ligt direct aan het strandbad, waar campinggasten gratis toegang tot hebben. Bovendien zijn er tal van watersporten mogelijk om je geen dag aan het meer te hoeven vervelen.

2. Camping Manor Farm, Thunersee (Zwitserland)

Camping Manor Farm ligt aan de Thunersee bij het plaatsje Unterseen. De camping beschikt over vier privé-stranden en je kunt er diverse watersporten ondernemen. Zo kun je hier onder andere uitstekend vissen, surfen, kanoën en zwemmen. Ook een beachbar en meerdere restaurants zijn aanwezig. Door de centrale ligging is een uitstapje naar Interlaken of de Jungfraujoch zo gemaakt. Camping Manor Farm is een ideaal uitgangspunt voor een veelzijdige vakantie aan het water en in de bergen van Zwitserland.

3. Camping La Presqu'île, Lac de Serre-Ponçon (Frankrijk)

Lac de Serre-Ponçon is een geliefde bestemming onder Nederlandse vakantiegangers. Het meer wordt omringd door een prachtig berglandschap en de regelmatig opstekende 'Mistralwind' maakt het ideaal om te watersporten. Direct aan de oevers van het meer, bij de doorgaande weg naar Gap, ligt Camping La Presqu'île. Een uitgebreide camping waar alles aanwezig is voor een heerlijke kampeervakantie aan het Lac de Serre-Ponçon. Je vindt hier onder andere een buitenzwembad, strand en campingrestaurant. Voor kinderen is er in het hoogseizoen een animatieteam aanwezig.

Lac De Serre Ponçon
© Unsplash / Yannick Monschau

4. Camping Schliersee, Schliersee (Duitsland)

De Schliersee is zo'n twee vierkante kilometer groot en ligt een uurtje ten zuiden van München. Ben je op zoek naar een kleinschalige en idyllische kampeerplek aan het water waar je kunt genieten van een rustige kampeervakantie? Dan zit je goed bij Camping Schliersee. De camping is niet al te groot en er hangt een rustige sfeer. Je kunt hier diverse watersporten ondernemen en ook kun je hier prachtig wandelen en fietsen. Camping Schliersee beschikt over een eigen restaurant en ook broodjesservice is mogelijk.

5. Camping Bella Italia, Gardameer (Italië)

Het Gardameer is het grootste en meest populaire meer van Italië. Jaarlijks weten veel Nederlanders de weg naar het Gardameer te vinden. Met name aan de zuidelijke oevers vind je tal van prachtige campings. Bij plaatsen als Sirmione, Peschiera of  Lazise is een mooie camping voor het hele gezin zo gevonden. Kijk bijvoorbeeld eens naar Camping Bella Italia. Een levendige camping met prachtige zwembaden en diverse sportfaciliteiten. Ook voor kinderanimatie wordt gezorgd. Wil je op de camping een pizza halen of een ijsje eten, dan kan dat natuurlijk ook.

6. Ferienpark Terrassencamping Süd-See, Walchsee (Oostenrijk)

In het noorden van Tirol, niet ver van Kufstein, ligt camping Ferienpark Terrassencamping Süd-See. Deze camping heeft een prachtige ligging aan de zuidelijke oever van de Walchsee. Het is een ideale plek voor watersporters en waterliefhebbers. Tijdens je vakantie maak je gebruik van de moderne en comfortabele sanitaire voorzieningen. In het gezellige restaurant 'Café am See' ben je aan het goede adres voor culinaire hoogstandjes. Kook je liever zelf, dan kun je je ingrediënten inslaan bij de kleine kampeerwinkel.

7. Camping Verte Vallee, Lac de Longemer (Frankrijk)

Kamperen aan een meer in de Vogezen? Camping Verte Vallee ligt op loopafstand van het Lac de Longemer. Mocht je geen zin hebben om te lopen, maar wel een frisse duik willen nemen, dan bevindt er zicht op de camping ook een heerlijk zwembad. Met zo'n 150 plekken is Camping Verte Vallee een middelgrote camping. De wandel- en fietsroutes starten direct voor de deur en de omgeving biedt uitgebreide mogelijkheden. 

8. Camping Villagio Paradiso, Comomeer (Italië)

De meeste campings aan het Comomeer liggen aan de noordoever. In Domaso vind je meerdere campings, waaronder Camping Villagio Paradiso. Deze camping ligt direct aan het meer en is een ideale plek voor families en watersporters. Je kunt hier niet alleen kamperen, maar er zijn ook meerdere appartementen, een surfschool en een zwembad.

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.