Skip to navigation Skip to main content

Wandelen door de ongerepte natuur van Nationalpark Hohe Tauern

7403 - Wandelen door de ongerepte natuur van Nationalpark Hohe Tauern

Vorige week kon je al lezen over de prachtige wandelroute de Alpe-Adria-Trail, in de zuidelijkste deelstaat van Oostenrijk: Karinthië. Aangezien deze vakantiebestemming absoluut tot onze favorieten behoort, zijn we er voorlopig nog niet over uitgeschreven! In deze tweede blog lees je meer over de bergen in Karinthië. Om specifiek te zijn: Nationalpark Hohe Tauern, een ongerept natuurjuweeltje.

Nationalpark Hohe Tauern: ongerept natuurpark

Het nationale park Hohe Tauern is een superster als het om bijzondere parken (en wandelbestemmingen) gaat. Het park is het grootse beschermde natuurgebied van Oostenrijk, met een oppervlakte van 1.836 km2. Nationaal Park Hohe Tauern ligt niet alleen in de provincie Karinthië, maar ook in Salzburgerland en Tirol. De hoogtepunten zijn de hoogste berg van Oostenrijk (de Grossglockner van 3789 meter), de langste gletsjer van de Oostalpen (de Pasterzengletsjer) en de hoogste watervallen van Europa: de Krimmler watervallen. Drie ingrediënten voor een fantastisch stukje natuurschoon.

Prachtige wandeling over de Pasterzengletsjer

Excursieprogramma voor wandelaars

De ongerepte natuur van Nationalpark Hohe Tauern biedt een prachtige en imposante bestemming voor wandelingen. Je kunt een middag wandelen over één van de vele wandelroutes, of deelnemen aan het bekroonde excursieprogramma 'Magische momenten'. Dit programma omvat zeven dagtochten, waarbij je alle facetten van het prachtige natuurgebied leert kennen. Elke wandeling heeft een ander thema: het dierenleven, een romantische kanotour, wildwaterraften, een nachtwandeling, wandelen over de Paterzengletsjer, de mythische Großglockner beklimmen en wandelen over een avonturen (klim)pad. Sommige wandelingen zijn ook toegankelijk voor kinderen.

Met korting naar het National Park Hohe Tauern

Genieten van de goedkoopste bezienswaardigheden en attracties? Schaf tijdens een (wandel)vakantie in National Park Hohe Tauern de 'Nationalpark Kärnten Card' aan. Met deze kaart kun je gratis gebruik maken van de bergliften en krijg je kortingen bij partners, waaronder kastelen, workshops, musea, dierentuin en restaurants.

Heb jij Nationaal Park Hohe Tauern wel eens bezocht?

Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.