Skip to navigation Skip to main content

Wandelen naar de watervallen in Barbian

7355 - Wandelen naar de watervallen in Barbian

Tijdens onze rondreis door Zuid-Tirol verkennen we de wandelroutes rondom het sfeervolle dorpje Barbian. Het blijkt een prachtig wandelparadijs in het Eisacktal. En hoewel we meestal naar hoge toppen lopen, blijken deze wandelingen in het ‘middelgebergte’ echt prachtig. Er is een groot wandelnetwerk dat door bossen, over almen en naar indrukwekkende watervallen leidt. We maken een wandeltocht van ongeveer 4 uur langs Dreikirchen en de spectaculaire watervallen van Barbian.

Dreikirchen: 3 samengesmolten kerken

Vanaf het Oberpalwitter Hof, waar we logeren, lopen we eerst richting Dreikirchen, een bekend punt in de regio. Hier zijn drie kerken samengesmolten tot een bijzonder bouwwerk. Het uitzicht vanaf de kerken is overigens ook erg indrukkend. Vanaf Dreikirchen volgen we wandelpad nummer 6 richting ‘Oberer Wasserfall’. Dit pad is aanvankelijk eenvoudig en loopt gemoedelijk door de bossen. Onderweg zien we velden vol gekleurde Alpenbloemen. Het laatste deel richting de Oberer Wasserfall is wat moeilijker. Het pad is soms smal en de (natte) boomstronken maken het lopen lastiger en uiteindelijk volgen er nog een flink aantal treden.

Oberer Wasserfall: wild watergeweld

We horen de waterval al vanaf een behoorlijke afstand. Als we de hoek om komen voelen we de wind en kou van het water. Snel trekken we onze waterdichte jassen aan en lopen verder naar de waterval. Het heeft geregend en alles is nat. Al glibberend bereiken we het bruggetje over de waterval. Wat een indrukwekkende hoeveelheid water stort hier naar beneden! Behoorlijk nat dalen we weer af. Onderweg naar de ‘Unterer Wasserfall’ komen we langs een panoramaplatform. Er staan allemaal bankjes op een grote rots. De ideale plek voor een pauze en tijd om even te genieten van deze prachtige omgeving. Je kijkt zo naar de bekende toppen van de Dolomieten aan de overkant: wauw!

Dreikirchen, Eisacktal
Dreikirchen: een bijzonder bouwwerk

Uitzichtspunt in de bergen
De uitzichten tijdens de wandeling zijn geweldig

Unterer Wassfall: nog hoger?

De ‘Unterer Wasserfall’ is minstens zo indrukwekkend als de ‘Oberer’, misschien is deze zelfs nog wel wat hoger? Nat worden we hier in ieder geval niet. Wij dalen verder af via de ‘Wasserfallweg’. Doordat het nog behoorlijk nat is, moeten we hier ook weer goed oppassen voor gladde boomstronken en rotsen. Ook de afstappen zijn soms behoorlijk hoog. Misschien is langs deze weg omhoog klimmen wel iets eenvoudiger dan afdalen. Het is behoorlijk oppassen. Goede stevige bergschoenen en wandelervaring zijn hier absoluut een must. Het laatste stuk terug naar Barbian is eenvoudig. Rustig lopen we richting de karakteristieke scheve toren van het dorpje. Onder het genot van een kopje thee met Strudel concluderen we dat het wandelen in het middelgebergte een bijzonder leuke afwisseling met voldoende uitdaging is. En met de uitzichten die je in Barbian hebt, een absolute aanrader!

Wandelen Barbian
De wandelwegen rondom Barbian staan duidelijk aangegeven
Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.