Skip to navigation Skip to main content

Tour du Mont Blanc: de voorbereiding (deel II)

7350 - Tour du Mont Blanc: de voorbereiding (deel II)

In mijn vorige blog kon je lezen wat je aan voorbereidingen moet plegen voor alleen al het uitstippelen van de route; de Tour de Mont Blanc. Ook gaf ik aan dat de route niet zomaar een middagwandelingetje is, maar een middelzware trektocht. Trainen en de juiste bepakking is daarom erg belangrijk. Daarover meer in dit blog.

Kies een rugzak die bij je past

Zorg ervoor dat je gaat wandelen met een bepakking van goede kwaliteit. Hiermee bedoel ik dat je geen spullen van de Action (die tevens prima zijn hoor) moet kopen, puur omdat ze goedkoop zijn. Koop bijvoorbeeld ook een backpack, gekozen voor jouw lichaamsbouw en wensen. Dit is écht een must. Soms hoor ik van mensen dat ze een backpack lenen. Dit is natuurlijk een optie, maar je moet je realiseren dat deze backpack zeer waarschijnlijk niet passend is voor jouw persoonlijke wensen. Zo heb ik bijvoorbeeld een speciaal ventilerend rugstuk, omdat ik van mijzelf weet dat ik het snel warm krijg en dit wil tegengaan met een goed ventilerende laag op mijn rug. Maar, ook voor mensen met een holle rug zijn er rugzakken die de holle rug opvult voor meer steun.

Kies een rugzak die bij je past
Een rugzak moet goed moet aansluiten op je lichaam. Foto: Flickr cc by 2.0 simonsimages

Train verschillende spiergroepen

Terug naar het trainen. Je gaat het niet redden met alleen veel gemaakte kilometers in de bergen. Een goede conditie en een sterke core is net zo belangrijk. Het trainen van je beenspieren is eigenlijk maar de helft. Dit zou genoeg zijn als je dagtochten zou gaan maken zonder zware bepakking. Maar voor deze trektocht, waarbij je met een backpack loopt, is het belangrijk dat je ook je bovenlichaam onder controle hebt, en kunt houden. Je kunt dit trainen door te gaan fitnessen en iedere spiergroep aan te pakken. Benen, billen, buik en borstspieren zijn goede spiergroepen om te trainen. Automatisch zul je je armspieren dan ook meenemen. Voor het versterken van je conditie is hardlopen of omhoog wandelen op een loopband een goede training.

Ons avontuur is begonnen

Natuurlijk is het in de bergen toch anders dan in Nederland en zul je echt op het moment moeten gaan schakelen. Maar, dit maakt het juist zo leuk! Zondag 24 juli ben ik vertrokken naar voor onze Tour Du Mont Blanc huttentrektocht. Voor indebergen.nl houd ik een dagboek bij, waarin ik per dag mijn bevindingen en ervaringen beschrijf. Deze zul je na mijn reis terug vinden op de site. Op mijn persoonlijke youtubekanaal kun je voor vertrek nog een video vinden over de inhoud van mijn backpack en hoe ik deze heb ingepakt. Ook na de reis zal er een video verschijnen!

Mont Blanc
In deze omgeving wandelen we op dit moment. Foto: Flickr cc by 2.0 Philippe STANUS

Ik hoop dat iedereen deze zomer geniet van de prachtige bergen!

Zomer Auteur Female4

Over Maxime

Maxime kiest liever niet voor een luie vakantie aan het strand, maar gaat liever heerlijk twee weken wandelingen maken in Oostenrijk. Of ze pakt de fiets en rijdt vanuit het dorp het hele dal door. Eigenlijk maakt het voor haar niet uit wat ze doet, als ze maar in de bergen is!