Skip to navigation Skip to main content

De leukste wandeltips uit Graubünden

7291 - De leukste wandeltips uit Graubünden

Graubünden is de grootste vakantieregio van Zwitserland en kenmerkt zich door de samenkomst van drie culturen. In Graubünden wordt zowel Duits, Italiaans als Romaans gesproken. Voor wandelliefhebbers is de regio een waar paradijs met meer dan 10.000 km aan wandelpaden. Boek je een overnachting in Graubünden, dan krijg je gratis toegang tot de bergliften. Ook kun je een meerdaagse wandeltocht boeken, waarbij je bagage van de ene naar de andere bestemming wordt gebracht. Geniet van de prachtige ongerepte natuur in de vele natuurparken. En natuurlijk niet te vergeten: snoepen van de regionale specialiteiten in één van de vele berghutten.

Tip #1: 54 Mittelbünden Panoramaweg

Een van de leukste activiteiten in de bergen is het bewandelen van een panoramaweg. Tijdens de wandeling kom je langs verschillende punten, waar je kunt genieten van de mooiste uitzichten. In Graubünden kun je de wandelroute 54 Mittelbünden Panoramaweg bewandelen. De route begint in Lenzerheide, is totaal 40,5 km lang en duurt ongeveer 15 uur. De route loopt van Lenzerheide, via Arosa door naar Davos.

Wandelen in Graubünden, Zwitserland

Tip #2: Thema wandeling in Savognin

Met het hele gezin op wandelvakantie in Zwitserland? Maar natuurlijk! Ook voor de kinderen zijn er vele leuke avonturen te beleven in Graubünden. In de omgeving van Savognin zijn meerdere zogenaamde themawandelingen te vinden. Voorbeelden van themawandelingen in Savognin zijn de Wasserweg Ansaina, de Bahnerlebnisweg Albula en de Explorertour.

Tip #3: Graubünden wandel app

Zeker weten dat je op de hoogte bent van alle wandelroutes in Graubünden? Download dan nu de wandelapp. De app is gratis en verkrijgbaar voor IOS en Android. Wat biedt de app? Informatie over wandelroutes, een kaart, wandelthema’s, een tourplanner en informatie over de bergen en liften in de omgeving.

Tip #4: Sla een wandeling over en neem de Rhatische Bahn

Wellicht heb je hem al wel eens zien rijden, de rode trein van Graubünden. Deze trein rijdt langs Disentis, Ilanz, Chur, Arosa, Davos, Klosters, Scuol, St. Moritz, Tirano en een aantal plaatsen er tussenin. Terwijl je in de trein zit, zie je de ene na de andere bergtop, dorp en brug voorbijkomen. En in Graubünden is dat zeker niet vervelend.

Rhatische Bahn, Graubünden, Zwitserland

Tip #5: Naar de bron van de Rijn

De Tomasee (of in het Romaans Lai da Tuma) ligt in het natuurpark Piz Badus en is op 2344 meter het hoogste punt in de Surselva regio. Het bijzondere aan dit meer is dat het de bron van de Vorderrheijn is, de bron van de Rijn zoals wij die kennen in Nederland. De bron is bereikbaar vanaf de vakantieregio Disentis Sedrun.

Wandelen in Graubünden, Zwitserland
Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.