Skip to navigation Skip to main content

Wandelen Zillertal: wandelroutes, berghutten & geocaching

7211 - Wandelen Zillertal: wandelroutes, berghutten & geocaching

Het Zillertal, een vakantieregio in de provincie Tirol, ligt minder dan 50 km ten oosten van Innsbruck. De regio staat met name bekend om de populaire wintersportdorpen Gerlos en Mayrhofen. Maar, in de zomer smelt de sneeuw, gaat de natuur bloeien en wordt het gras weer groen. De vele fiets- en wandelroutes worden weer begaanbaar, de korte broeken komen uit de kast en de zomervakantie in het Zillertal kan beginnen! Eerder schreven we al over Fietsen Zillertal: MTB, racefiets & e-bike. In deze blog vertellen we je meer over wandelen in het Zillertal.

Zillertal: zomers wandelparadijs

In de zomer zijn 11 bergliften geopend voor publiek. Deze bergliften bieden toegang tot de spectaculaire omgeving van het Zillertal. Wat het Zillertal met name een bijzondere wandelbestemming maakt, is de diversiteit die deze wandelregio biedt. Er zijn korte routes, lange routes, routes voor beginners, routes voor gevorderden; noem het maar en het is er. De routes zijn ingedeeld in drie hoogteniveaus en worden goed aangegeven met duidelijke bordjes.

Meer dan 150 mooie berghutten

Tijdens een heerlijke vakantie in de bergen van het Zillertal, is niets zo fijn als even neerstrijken op een rustig terrasje. Genieten van de zon, onder het genot van een kopje koffie en een stukje apfelstrudel met vanillesaus. Of loop jij door en geniet je van een heerlijke stevige bergmaaltijd in een van de traditionele berghutten? In de zomer zijn meer dan 150 berghutten geopend in het Zillertal. Elke berghut (en wandelroute) heeft een kleur op de website, deze kleur staat voor een subregio. Rood staat voor Fügen-Kaltenbach, geel voor Zell-Gerlos, blauw voor Mayrhofen-Hippach en groen voor Tux-Finkenberg.

Geocaching, leuk voor het hele gezin

Geocaching, ken jij deze activiteit al? Dankzij de GPS-systemen van nu is de moderne versie van schatzoeken ontstaan, genaamd geocaching. Een cache is een verstopplaats. Zoals je je wellicht kunt voorstellen is dit voor het hele gezin een leuke en sportieve activiteit. Ook in het Zillertal kun je geocachen. Kijk hier voor de instructies. Het enige wat je nodig hebt is een smartphone!

Lees meer over wandelen in het Zillertal >

Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.