Skip to navigation Skip to main content

Vakantievieren op een boerderij in Zuid-Tirol

7138 - Vakantievieren op een boerderij in Zuid-Tirol

Twee weken geleden vierden we 6 dagen vakantie op een boerderij in het Italiaanse Zuid-Tirol. Het was niet de eerste keer dat we onze vrije dagen doorbrachten op een boerderij in de Alpen, maar wel absoluut één van de mooiste ervaringen op ruim 1600 meter hoogte in de Dolomieten. De rust, de natuur, de dieren, de gastvrije familie en niet te vergeten de waanzinnig mooie omgeving. Genieten met hoofdletters!

Vakantieboerderijen van Roter Hahn

Onder de naam Roter Hahn vind je ruim 1600 vakantie boerderijen in Zuid-Tirol. Wij hadden ‘onze boerderij’ gewoon gevonden en geboekt via een bekende boekingswebsite, maar je kunt ze ook terugvinden op de eigen website van de Zuid-Tiroolse organisatie. Je vindt hier vakantieboerderijen van elk niveau; van eenvoudig tot luxe. Wij kozen voor een appartement, maar er zijn ook boerderijen die kamers met ontbijt aanbieden.

Een kwispelend welkom

Onze reis gaat naar Alta Badia in de Dolomieten. Bij het dorpje La Valle gaan we de berg op via een steeds smaller wordende bergweg. De eerste keer omhoog rijden is best spannend: “Zitten we wel goed? Dit is wel hoog…”. Als we het bordje van de boerderij zien stappen we lachend de auto uit; wat is het hier mooi! De grote hond Laila komt enthousiast op ons afgelopen en springt met haar modderpoten vrolijk tegen me op. Al snel komt ook de boer ons verwelkomen: “Welkom aan het einde van de wereld”, zegt hij lachend, “leuk dat jullie er zijn!”. Zijn vrouw schrikt als ze de modderafdrukken van Laila op mijn kleding ziet: “Oooh heeft onze hond dat gedaan?”, en ze biedt direct aan mijn kleren te wassen.

Verse eieren, melk en huisgerookt spek

Even later zitten we heerlijk in het zonnetje op het balkon bij te komen van onze reis. Er komen een paar katten ons gezelschap houden. “Stuur ze gerust weg als je geen zin in ze hebt hoor!” roept de boerin, maar wij vinden het erg gezellig. Onder ons lopen ook kippen en konijnen op het erf. We zijn middenin het boerenleven terecht gekomen en vinden het heerlijk. Het appartement is prachtig ingericht, modern en comfortabel met veel hout. ’s Ochtends eten we broodjes met verse eieren die we samen met de boerin bij de kippen halen. De melk die de koeien een paar uur voor ons ontbijt hebben gegeven smaakt anders dan we gewend zijn, veel vetter en smaakvoller. Dagelijks zien we uit een schoorsteen rook komen; hier wordt zelf spek gerookt. In een paar dagen krijgen we een goed beeld van het leven op deze boerderij. De boerenfamilie werkt hard en veel, maar leeft tegelijkertijd in een waar paradijs.

Relaxte dagen op de berg

We brengen onze dagen eigenlijk heel relaxed door. We maken een paar tochtjes op de toerski’s, zitten met een boekje in de zon en genieten van de dieren om ons heen. Er is altijd wel een kat, hond of konijn die dankbaar een aai over z’n bol in ontvangst neemt. Ook ’s avonds blijven we meestal op ‘onze berg’, kijken naar de zonsondergang en koken daarna een zelf een simpele maaltijd. Muziekje aan, wijntje erbij. Terwijl we normaal gesproken graag uit eten gaan, vinden we het hier heerlijk om ‘thuis’ te blijven.

Na 6 fijne dagen op de vakantieboerderij is het helaas tijd om afscheid te nemen van dit mooie plekje, de lieve dieren en de gastvrije boerenfamilie. Het is hier in de zomer vast ook prachtig, dus we beloven een keertje terug te komen. En dat gaan we ook zeker doen!

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.