Skip to navigation Skip to main content

Erlebnis-CARD: Villach – Faaker See – Ossiacher See

7095 - Erlebnis-CARD: Villach – Faaker See – Ossiacher See

De regio Villach – Faaker See – Ossiacher See biedt met de nieuwe 'Erlebnis-CARD' een uniek vakantiepakket aan. Van 2 mei t/m 31 oktober kun je een keuze maken uit ruim 600 aanbiedingen op het gebied van sport, natuur en cultuur. Onder de deskundige leiding van een gids kunnen in het kader van de programma's 'Mairad', 'Sommeraktiv' en 'Herbstgenuss', de mooiste wandelpaden, fietsroutes en plekjes van de regio worden verkend.

Fietsen langs grenzen

In mei staat de fiets centraal. Fietsen over vriendelijke heuvels en door schilderachtige landschappen met meren. De zwembaden zijn al geopend en wie zin heeft, kan al een beetje van de zon genieten of een 'gewaagde duik' in het nog frisse water nemen. De fietstochten naar de buren in het zuiden zijn iets heel bijzonders. Een van de mooiste tochten loopt van de Italiaanse grensplaats Tarvisio naar de Ossiacher See. Met een bus inclusief service aan boord, de 'fietsbutler' uit Villach, steek je de grens over en vanaf daar fiets je terug naar Oostenrijk via het tracé van de voormalige Pontebbana-spoorlijn, langs de Gailitz (Silizza), de Gail, de Drau en ten slotte langs burchtruïne Landskron tot aan de westelijke oever van het meer.

Oog in oog met de gemzen

Het observeren van in het wild levende dieren in natuurpark Dobratsch is een feest voor alle natuurliefhebbers. Vanaf het verzamelpunt Rosstratten-Parkplatz ga je 's ochtends vroeg met de ranger van het natuurpark via het machtige bergplateau van de Dobratsch naar het nieuwe uitkijkplatform 'Gams- & Gipfelblick'. Als beloning wacht een adembenemend panorama van de Hohe Tauern tot aan de Julische Alpen. De steenarenden maken hier hun rondjes en met een beetje geluk kunnen zelfs korhanen, auerhanen en de eerste gemzen gespot worden. En dankzij de verrekijkers van Swarovski die ter beschikking worden gesteld, is alles goed te zien.

Vissen en fietsen in Regio Villach – Faaker See – Ossiacher See

Faaker See: een uniek meer

De Faaker See, met zijn turkooisblauwe water en idyllische eiland, wordt beschouwd als fotomoment bij uitstek. De kano's die rustig over het gladde water glijden, zijn ideaal om het landschap met zijn machtige bergen vanuit een nieuw perspectief te ervaren. Libellen vliegen door de lucht en karpers en snoeken schieten door het water. De kanotochten zijn ongeacht het weer een avontuur. Zelfs bij wat regen, wanneer het meer dampt en de nevel het landschap een bijzondere charme geeft. Ook worden er aan de Faaker See en Ossiacher See cursussen stand-up-paddling en kajakken georganiseerd.

Gratis voor alle gasten

De 'Erlebnis-CARD' voor gasten is gratis verkrijgbaar bij alle deelnemende accommodatieaanbieders. En dan is er ook nog de 'Kärnten Card' die gratis toegang biedt tot ruim 100 attracties in heel Karinthië. De Kärnten Card (vanaf € 37,- voor volwassenen en € 17,- voor kinderen) is verkrijgbaar van 10 april tot 26 oktober voor een periode van één, twee of vijf weken.

Erlebnis-CARD: gratis voor alle gasten
Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.