Skip to navigation Skip to main content

Berghut Zuid-Tirol, de leukste op een rij

7077 - Berghut Zuid-Tirol, de leukste op een rij

Zuid-Tirol ligt op de grens met de Oostenrijkse provincie Tirol, maar het is een echte Italiaanse regio. Zuid-Tirol is een fijne mix tussen de typische alpiene en mediterrane cultuur. De provincie is opgedeeld in 6 prachtige vakantieregio's, met elk een eigen karakter. Zuid-Tirol heeft een ruime keus aan berghutten, leuk voor een huttentocht, met het hele gezin of als uitvalsbasis voor bergsporten.

De 6 vakantieregio's van Zuid-Tirol

De provincie Zuid-Tirol is opgedeeld in 6 vakantieregio's: Vinschgau, Merano/Meran, Bolzano/Bozen, Valle Isarco/Eisacktal, Tauferer Ahrntal en de Dolomieten. De regio de Dolomieten staat natuurlijk bekend om de imposante bleke bergen. Merano/Meran is een kuuroord dat zich kenmerkt door bergtoppen en palmen en olijfbomen in het dal. Keizerin Sissi kwam hier niet voor niets. Bolzano/Bozen is de meest mediterrane regio van Zuid-Tirol, met mooie wijngaarden en oude dorpjes. Bolzano is de hoofdstad van de provincie. Deze regio wordt ook wel 'Südtirol's Süden' genoemd.

Bekijk hier leuke dorpen in Zuid-Tirol >

De 6 vakantieregio
Plattegrond van de 6 vakantieregio's van Zuid-Tirol

Berghut Zufallhütte, Vinschgau

De Zufallhütte ligt in een prachtige omgeving in het Martelltal, in de regio Vinschgau. Het Martelltal ligt in het Stilfser Joch Nationaalpark, omgeven door de drieduizenders van de Cevdale- en Ortlermassieven. Een gemiddelde dag bij de Zufalhütte begint met een heerlijk ontbijtbuffet, voor de klimmers begint het ontbijt al om 5 uur. Vervolgens kan je onder andere kiezen tussen een ontspannen wandeling, activiteiten tijdens de gletsjertour of met het hele gezin naar de nabijgelegen oefenklimwand. Een 2-persoonskamer met halfpension kost vanaf €48,- per persoon per nacht.

Berghut Zufallhütte, Martelltal, Vinschgau
Berghut Zufallhütte, Martelltal, Vinschgau

Berghut Rifugio Fodara Vedla

Aan de zuidrand van de hoogvlakte de Sennes ligt het kleine almdorp Fodara Vedla en de gelijknamige berghut. Fodara Vedla is het ultieme basiskamp voor een bergvakantie met activiteiten als bergbeklimmen en wandelen. Om de hut te bereiken reis je via St. Vigil of Cortina d'Ampezzo, plaatsen die beiden een leuk uitstapje bieden. Tijdens de lunch of het diner kan je in Fodara Vedla genieten van huisgemaakte gerechten, de lokale keuken en producten. Salades uit eigen tuin, verse pasta en heerlijke vleesgerechten. Een kamer kost vanaf €49,- per persoon met ontbijt.

Berghut Fodara Vedla, Dolomieten
Berghut Fodara Vedla, Dolomieten

Berghut Teplitzer Hütte, Eisacktal

Berghut Teplitzer Hütte heet ook wel Rifugio Vedretta Pendente en ligt in het Eisacktal, vlakbij de Oostenrijkse grens. De hut is bereikbaar vanuit Maiern-Ridnaun. Het pand bestaat al sinds 1898 en wordt sinds de jaren 80 gebruikt als vakantie accommodatie. De berghut biedt zowel twee- als vierpersoonskamers. Totaal is er plek voor 50 gasten. Het zomer seizoen begint pas laat, namelijk vanaf eind juni. Houd de website van de berghut Teplitzer Hütte in de gaten voor de prijzen.

Berghut Teplitzer Hütte, Photo by Tourenwelt.at
Berghut Teplitzer Hütte, Eisacktal

Berghut Gasthof Hochmuth, Merano

Berghut Gasthof Hochmuth ligt vlakbij Merano en is bereikbaar vanaf het dorp Tirolo, met de berglift of via een sportieve wandeltocht met 700 meter hoogteverschil. De berghut heeft een bijzondere ligging met een net zo bijzonder uitzicht over Merano en de omgeving. Gasthof Hochmut serveert gerechten en producten uit de eigen boerderij. Ook voor rust en ontspanning is berghut Gasthof Hochmuth de ultieme uitvalsbasis. Een tweepersoonskamer met balkon en ontbijtbuffet kost vanaf €41 euro per persoon.

Berghut Gasthof Hochmut, Merano
Berghut Gasthof Hochmut, Merano

Berghut, nog veel meer keus in Zuid-Tirol

Natuurlijk zijn bovenstaande berghutten niet de enige mogelijkheden in Zuid-Tirol. Südtirol biedt in totaal bijna 100 berghutten voor een heerlijke vakantie in de bergen. Sommige hutten bieden mogelijkheden voor een huttentocht, andere hebben wellness mogelijkheden en weer andere hutten richten zich op families. Bekijk hier alle berghutten van Zuid-Tirol.

Heb jij een berghut tip in Zuid-Tirol? Laat een reactie achter!

Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.