Oostenrijk heeft het. Om de keuz..." />
Skip to navigation Skip to main content

Bezienswaardigheden Oostenrijk: top 5

6639 - Bezienswaardigheden Oostenrijk: top 5

Bezienswaardigheden Oostenrijk, er zijn er teveel om op te noemen. Kerken, kastelen, steden, dorpen, meren, bergen, dierentuinen, pretparken, noem het maar en Oostenrijk heeft het. Om de keuze wat makkelijker te maken hebben we een top 5 bezienswaardigheden Oostenrijk voor je opgesteld. Wat is jouw favoriete bezienswaardigheid Oostenrijk? Laat een reactie achter!

Bezienswaardigheden Oostenrijk 1: Schloss Schönbrunn

Schloss Schönbrunn wordt gezien als één van de mooiste sloten van Europa uit de barok. Wellicht ook wel het mooiste gebouw van dit lijstje bezienswaardigheden. Oostenrijk staat bekend om de keizerlijke familie, wellicht ken je Sisi wel? In Slot Schönbrunn kan je de vertrekken van Sisi en haar man, keizer Franz Joseph, bekijken. Naast de residentie bestaat het slot uit een prachtig, groot park. Het hoogtepunt van het slot is de ‘große Galerie’, een grote zaal in rococostijl. In de tijd van de keizerlijke familie werd de zaal gebruikt voor onder andere bals en plechtigheden. Het slot biedt verschillende korte en lange rondleidingen. Voor kinderen is er het kindermuseum ‘Schloss Schönbrunn Experience’ (ook leuk voor volwassenen).

Het bijzondere interieur van Schloss Schönbrunn
Schloss Schönbrunn

Bezienswaardigheden Oostenrijk 2: Krimmler Wasserfälle

De Krimml Wasserfälle behoren tot de top 5 hoogste watervallen van de wereld en zijn de grootse van Europa. De tweede plek is zeker verdiend op dit lijstje bezienswaardigheden. Oostenrijk's mooiste natuurpark Hohe Tauern, is trotse eigenaar van de Krimmler Wasserfälle, op de grens van Tirol en Salzburgerland. De drie watervallen hebben in totaal een valhoogte van 380 meter. Langs de waterval loopt een bijzonder mooie wandelroute van 4 kilometer omhoog. Onderweg zijn meerdere informatiepunten te vinden met uitleg over de Krimml Wasserfälle. Neem ook je camera mee!

Krimmler Wasserfälle
Uitzicht over de Krimmler Wasserfälle

Bezienswaardigheden Oostenrijk 3: Kunsthistorisch museum Wenen

Het Kunsthistorisch Museum, of KHM, heeft zes collecties: Egyptisch en Verre-Oosten, Grieks en Romeins, Fotografie, Beelden en Decoratieve kunst, Munten en een bibliotheek. Een veelzijdige aanwinst op dit lijstje bezienswaardigheden. Oostenrijk heeft vlakbij het - Kunsthistorisch Museum Wenen de locatie - Kunsthistorisch Museum Wenen Neue Burg, de Keizerlijke Schatkamer Wenen en de Theseustempel Wenen. Bijzonder veel prachtige dingen om te zien en te ervaren. Naast de vaste collectie heeft het Kunsthistorisch Museum Wenen een wisselende collectie. Voor kinderen zijn er specifieke activiteiten zoals privé rondleidingen, rondleidingen in groepen, workshops en een audioguide. Eén ding is zeker, wil je alles bekijken dan heb je aan één dag niet voldoende.

Kunsthistorisch Museum Wenen
Kunsthistorisch Museum Wenen

Bezienswaardigheden Oostenrijk 4: Festung Hohensalzburg

Het monumentale pand Festung Hohensalzburg is meer dan 900 jaar oud en, zoals de naam al verklapt, bevindt zich in Salzburg. De burcht is één van de grootste van Europa, met een lengte van ruim 250 meter en een breedte van ruim 150 meter. Aartsbisschop Gebhard von Helffenstein liet de burcht bouwen in 1077. Het gebouw werd in drie fases gebouwd, waarbij de laatste fase rond 1500 klaar was. Ook het interieur is erg bijzonder dankzij wapenschilden, bijzonder hout- en ijzerwerk en eeuwenoude openhaarden. Festung Hohensalzburg neemt je echt mee terug naar het verleden van Oostenrijk. Deze bezienswaardigheid is geschikt voor elke kasteelliefhebber, jong en oud.

Festung Hohensalzburg
Festung Hohensalzburg in de verte

Bezienswaardigheden Oostenrijk 5: Grossglockner

Eén ding kunnen we als bergliefhebbers niet missen op dit lijstje bezienswaardigheden: Oostenrijks hoogste berg, de Grossglockner! De 3798 meter hoge top ligt in Nationalpark Hohe Tauern en is niet alleen de hoogste berg van Oostenrijk, maar ook de zevende hoogste berg van Europa. Naast de Grossglockner ligt het kleinere zusje, de Kleinglockner, slechts 28 meter lager. Voor degenen die de berg van dichterbij willen kijken, is er de Hochalpenstraße. De route is 48 kilometer lang, heeft 36 bochten en eindigt op 2504 meter hoogte. Ook bijzonder leuk met de motor. In de omgeving worden verschillende exposities en activiteiten aangeboden omtrent de Grossglockner. Van een kunst expositie tot speeltuinen voor kinderen.

Grossglockner
Grossglockner Hochalpenstraße

Bezienswaardigheden top 5 van andere landen

Bezienswaardigheden Duitsland: top 5

Wat is jouw favoriete bezienswaardigheid in Oostenrijk?

Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.